Ususret nastupu kultnih Kojota na ovogodišnjem UFO festivalu u Osijeku, popričali smo s Davorom Vidukom iz benda. Nove stvari su u pripremi, a Kojoti su i neočekivano bukirani skroz do kraja ljeta s nastupima.

 

1. Kojoti, gdje ste do sada? Što se događalo sve ove godine dok ste bili odsutni? Što ste radili kad niste radili kao Kojoti?

Većinom sam svirao i još uvijek sviram sa Kawasaki 3P-om i još koješta drugo,kao i drugi članovi benda.

2. Ima li razlike što se tiče kemije između članova u bendu nakon toliko godina pauze? Osjeti li se neka razlika?

Ima,sada je na još višem nivou jer više nismo klinci kao 90tih.

3. Koliko je krucijalno nakon reuniona raditi na novim stvarima? Publika je vrlo nabrijana na počecima svih reuniona, no mislite li da ta nabrijanost splasne nakon nekog vremena ako se ne rade nove stvari? Bojite li se da ćete splasnuti?

Ne bojimo se jer radimo na novim stvarima. Jedini razlog zašto ih još nismo snimili je iznenađujuće gust raspored koncerata koje imamo do kraja ljeta. Čim ulovimo dovoljno vremena ulazimo u studio i snimamo nove pjesme. Jedva čekam da to napravimo.

 

 

4. Vaša glazba stvarana je tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća i kao takva zacementirana je u povijest i nosi jednu posebnu ljepotu danas. Da svu glazbu koju ste radili u devedesetima radite u današnje vrijeme, mislite li da bi takva vrsta glazbe danas prošla na sceni? Koliko je kontekst vremena bitan za stvaranje glazbe?

Sve je bitno,i i društvo i kontekst vremena i godine koje smo imali kada smo radili te pjesme. Danas bi ih sigurno malo drugačije radili, ali ne žalimo za ničim, imali smo sasvim dobru vožnju.

5. Koliko je čisti i sirovi rock ‘n’ roll potreban današnjoj glazbenoj sceni? Ima li nade za rock ‘n’ roll?

Mislim da su to naši dosadašnji povratnički koncerti pokazali da je potreban jer su svi bili jako uspješni. Ima li nade za nas? Uvijek ima nade, pogotovo ako voliš ono što sviraš i ljude sa kojima sviraš.

6. Kako danas gledate na scenu u usporedbi s vašim vremenom prije duge pauze?

Prije je scena bila više ujedinjena. Danas ima masu toga, ali se rijetki usude udružiti, a i družiti kao mi starkelje onomad.

 

 

7. Otvorili ste svoj reunion s koncertom na zagrebačkom festivalu ‘Brijačnica’ te nastavili sa solo nastupom u Rijeci. Preferirate li festivalske ili solo nastupe?

I bili smo headlineri na ZG Beer festu. Preferiramo koncerte koji su dobro organizirani i pružaju dovoljno dobre tehničke uvjete, kako nama kao izvođačima tako i publici, što nam je jednako bitno. Ako je to tako onda nam je svejedno da li je festival ili solo koncert. Nažalost, neke ponude smo morali zbog tih razloga odbiti, ali iovako smo jako zadovoljni količinom koncerata do kraja ljeta.

8. Što očekujete od Osijeka i što Osijek može očekivati od vas? Koliko je prošlo od zadnjeg nastupa? Jeste li ikada uopće nastupali u Osijeku?

Nastupali smo jako puno puta u Osijeku. Čak i u demo fazi smo imali nekoliko koncerata. Jako smo dobro prolazili na svim koncertima i zato nam je Osijek jedna od dražih destinacija za svirku. Od zadnjeg koncerta je prošlo više od 17 godina pa dolazimo jako nabrijani i publika u subotu može očekivati skoro sat i pol žestokog rokenrola. Jedva čekamo. Vidimo se na UFO!

 

Odgovarao: Davor Viduka

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE