Krapinski festival Krapinjon održava se kroz više dana uz koncerte, predstave, izložbe, street art, razne radionice i sličan ostali sadržaj.

Ove se godine festival održava od 9. do 11. lipnja pod organizacijom istoimene udruge, a cilj samog festivala je uključiti lokalno stanovništvo u konkretan doprinos zajednici te potaknuti kreativnost i želju za znanjem i kulturom.

Festival ove godine nema temu, no sadržaj se nije bitno promijenio od prva dva izdanja – i dalje su tu razne radionice za djecu i mlade, koncerti, izložbe, predavanjai raznih natjecanja.

Bogat program sastoji se od izložbi krapinskog Foto kluba, predavanja Nikole Horvata o njegovoj Pacific Crest Trail avanturi, raznih kreativnih i znanstvenih radionica, projekcije kratkometražnih filmova s Tabor Film Festivala, treasure hunta, street basket turnira i sličnog.

Koncerti će se održati dvije večeri zaredom, a između ostalih u petak će nastupiti i ovogodišnji pobjednici HGF-a Lika Kolorado, a u subotu, također jedan od finalista HGF-a, fantastičan mladi bend iz Koprivnice, Ogenj.
Ujedno se pozivaju i gitaristi iz svih krajeva države da se prijave na sudjelovanje u Guitar show natjecanju za koje su osigurane brojne vrijedne nagrade.

INDIEGOGO KAMPANJA

“Originalno je program Krapinjona bio sadržajno bogatiji, no s obzirom na skromnu financijsku podršku državnih institucija obujam programa je znatno smanjen, ali još uvijek premašuje budžet. Odlučili smo krenuti u realizaciju ove kampanje kako bismo pokrili dio troškova planiranog programa, a samo nam vi možete pomoći u tome! Cijenimo svaku vrstu pomoći. Ako ne monetarno, možete nam pomoći materijalima poput boja za street art ili likovne radionice. Dobro će nam doći i osvježenja za izvoditelje aktivnosti i volontere. Širite glas o dobroj stvari, recite svojim prijateljima, podržite nas na društvenim mrežama. Javite nam se, volimo konstruktivne kritike i tople riječi pohvale i ohrabrenja! I na kraju, svojim nas dolaskom i dobrim provodom potaknite na buduće projekte. 

Želja i cilj članova udruge je da kroz projekte poput Krapinjona široj zajednici, naročito mladima, demonstrira što je sve moguće uz mali budžet i puno dobre volje. Time se stvara prilika za razmjenu iskustava i stjecanje novih vještina, druženje i upoznavanje ljudi, ali je ponajprije poticaj za uključivanje u život svoje sredine i zajednice. Ne moramo pasivno birati kojim ćemo sadržajima ispuniti svoje slobodno vrijeme, budimo aktivni stvaratelji zanimljivih, kreativnih i zabavnih načina da se približimo jedni drugima!”

Svoju podršku festivalu i udruzi možete dati OVDJE

Sve ostale informacije možete pronaći na facebook eventu klikom OVDJE.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE