Stiglo nam je novo izdanje u rubrici intervjua, a ovoga puta protagonisti su riječki rock band, Jonathan.

Pozdrav ekipo Jonathanovci, za početak, nešto uvodno za potencijalne nove slušatelje – Što je Jonathan i zašto je baš ‘Jonathan’?

Lijepi pozdrav tebi i čitateljima. Jonathan je fiktivni lik koji personificira sve nas u bandu, naše dobre i ne tako dobre karakteristike. Samo ime nam je zazvučalo lijepo i zvonko, ugodno uhu. Tek smo kasnije ubrali da Jonathon na hebrejskom znači dar od Boga, a na hrvatskom Božidar! Lijepo zar ne?

Već ste iskusna ekipa okupljena iz raznih riječkih bendova – pa da to razdvojimo, gdje ste svirali prije nastanka Jonathana?

Nikica i Darko su svirali u legendarnim Pasima, Tomo još uvijek svira u Mandrilima, a ja sam svirao u Let3 i Zoran i ja smo davno svirali u grupi Salion.

Za koje bi (strane/domaće) bendove rekli da su najviše utjecali na vas?

Ima nas pet u bendu i nemoguće je odgovoriti na ovo pitanje hahaha, ali evo nekih prvoloptaških: Propagandhi, Nomeansno, Led Zeppelin, Arcade Fire, Soundgarden

Što se sluša od glazbe kod Jonathana, na sesijama snimanja, druženjima… ?

Hah, na snimanjima se obično sluša ono što se snimilo taj dan, a na druženjima previše uživamo u svojim glasovima, pa nikakva glazba ne dolazi u obzir.

Što se diskografije tiče, objavili ste album Bliss 2014. te ove godine To Love – što slijeduje dalje?

Prvenstveno u 2017. godini plan je završiti i izdati drugi dio albuma, “…Or To Hold”. Ako sve bude po planu bit će do kraja godine još svakakvih dodataka albumu, ali zasad toliko na tu temu

Kako ste zadovoljni prijemom albuma kod publike, planirate li i njega na vinil?

Album je izdan prije otprilike 2 mjeseca. Najbolji pokazatelj prijema albuma će biti sigurno na koncertima koji slijede. Ufamo se da će nam svima, i nama i publici, biti jako lijepo. Vinil je opcija koja nije isključena. Mi bismo, naravno, to jako voljeli.

Killersi su vas odabrali kao jednu od predgrupa za nulti dan EXITA, zanima me, prije koga biste, od svjetski poznatih bendova, voljeli nastupati kao predgrupa?

Dosta nezahvalno pitanje moram priznati. Ovako iz prve, LCD Soundsystem, Arctic Monkeys…

Menadžment i booking, ako sam dobro informiran, vodi vam Los Angeles Agency, ponajveća domaća koncertna agencija. Jeste li zadovoljni dosadašnjom suradnjom sa LAA-em?

Imaš odlične informacije. Suradnja sa LAA je uvijek bila i još uvijek jest na zavidnom nivou.

Proljetna i ljetna sezona stranih koncerata poprilično je bogata, što se planira posjetiti u civilu?

Osim što ćemo na festivalima na kojima sviramo probati uloviti neke izvođače, probati ćemo posjetiti koncete Death Gripsa, Prophets of Rage, Warpaint, Grace Jones. Ovo ljeto je čudo puno koncerata, bankrotirat ćemo kakogod.

Kao bend, stvarate na engleskom jeziku. Izražava li to želju za probojem do većeg auditorija, ili je to jednostavna odluka između članova?

Izričaj na engleskom čak i nije bila odluka kao takva, samo se prepustili i pritom skužili da nam je to baš super.

Recentni nastupi predstoje vam na premijernom izdanju Sea Star festivala u Umagu te na Urban Festu u Osijeku, kakve nastupe najavljujete publici?

Naši nastupi su i inače nabijeni energijom, bit će to baš slatki, kompaktni setovi sa malo mjesta za udah između pjesama. Raduje nas da smo dio priče Sea Star festivala i hvala im na pozivu. Nastup na UFO festivalu u Osijeku je poseban po tome što će to biti prva svirka u Osijeku otkad band postoji, za ne povjerovat. Od srca se radujemo svim festivalima i koncertima koji nam predstoje.

Gdje vas se sve, osim maloprije spomenutih koncerata, može čuti ove godine?

Osim već navedenog, svirati ćemo po cijeloj regiji:
Novi Sad, EXIT (0-ti dan w/ Killers) ;
Zageb, krov MSU-a ;
Kastav, Kastafsko Kulturno Leto ;
Hum na Sutli, Hoomstock ;
Orahovica, Feragosto Jam …. i još ponešto.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE