Škotski četveročlani heavy psych bend The Cosmic Dead 11. svibnja po prvi puta dolaze u Hrvatsku.

Premijerni nastup pred zagrebačkom publikom održati će u Vintage Industrial Baru. Bend službeno djeluje od  2010. godine i otada su izdali šest studijskih albuma. Već s prvim studijskim albumom Psychonaut, pod njemačkom etikom „Who Can You Trust“ skreću pažnju na sebe svojim eksperimentalnim i psihodeličnim space rock zvukom. Trenutno promoviraju svoji posljednji studijski album Psych Is Dead  koji je službeno izašao 28. travnja 2017. godine. Ukoliko uživate u zvučnim psihodeličnim kulisama bendova kao što su Electric Moon, White Hills , Mugstar,(…) tada je koncert The Cosmic Deada prava space psihodelična poslastica za vaše uši.

Da večer u Vintageu 11. svibnja poprimi još šire svemirske razmjere pobrinuti će se i domaća psihodelična uzdanica u obliku benda Fjodor. Radi se o bendu koji svoji zvuk pronalazi u mnogim glazbeno žanrovski pravcima (jazz, krautrock, noise, space rock,…). Iza sebe imaju tri studijska albuma, a kroz jedanaest godina karijere dijelili su pozornicu s velikim imenima space rock/psihodelične glazbe poput Oresund Space Colective te Zechs Marquise.

Vrata neke druge dimenzije se otvaraju u 20:00, a putovanje počinje u 21:30. Cijena leta je 40 odnosno na dan koncerta 55 kuna.

Službeni event pogledajte OVDJE

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE