U subotu, 15. travnja u osječkom klubu Exit udruga Hip Hop Unity započinje party turneju po Hrvatskoj pod motom #unityutvomgradu. Tom prilikom nastupit će osječki reperi LU Đaci, Outsider, Srki i Ivi, iz Našica dolazi grupa FLOK, a iz Zagreba grupa Implied Complex i DJ Chill. Prije početka programa u dvorištu kluba Exit od 12h do 22h održat će se hip hop jam. Cijena karata je 20 kuna u pretprodaji, dok će na ulazu biti 30 kuna. Partner je Udruga “Hip-Hop Osijek” Association. 

Srki & Ivi poznati su kao rap dvojac iz Osijeka. Hip hop glazbom bave se od početka 2000.-ih, Srki kao Srkee, član grupe ZOO Mess, a Ivi kao Respect, samostalan MC Respect (Ivi). Ivi je 2004. izdao demo album pod naslovom “Kronika umobolnika”, a Srkee kao član ZooMessa, grupe koja je osnovana 2001., radi beatove i produkciju. Osnivači su hip hop kolektiva Madafakazkru koji je brojao dvadesetak članova, organizirao hip hop evente i snimio nikada izbačeni mixtape. Nakon 8 godina stanke, u 2016. izbacuju nekoliko traka popraćenih spotovima, a EP je trenutno u pripremi.

Robert Ernst Outsider je MC iz Osijeka, a rapom se bavi već 8 godina. Iza sebe ima dva albuma i mixtape: “Ključni rez” iz 2014-te, “Zadnja runda/Kao ruža kroz beton” iz 2016-te te “Bez kavera” mixtape iz 2015-te. Član je osječke grupe Loš Utjecaj. Uskoro izlazi njegov treći album u suradnji s Tomislavom Valentićem Tombom, također članom Lošeg Utjecaja, pod nazivom”Svaki sat mi znači”.

Flok je rap grupa iz Našica, a čine ju Spinoza i KurtCocaine. Iza sebe imaju mnogo solo projekata, a kao grupa su nedavno izbacili album pod nazivom “U getu nema sori“ na kojem su na dvije pjesme ugostili poznate producente Setta i Zembu.

LU Đaci su mlada hip hop skupina iz Osijeka. Nedavno su se predstavili pjesmom “Lu Tang Clan“ za koju su snimili i spot u režiji njihovog kolege iz grupe Loš Utjecaj, Phana. Članovi grupe su Phat F, Doc, Des, Insane, Banaza, Menor, Vaske i SwamOne.

DJ Chill jedno je od najvažnijih imena hip hop i klupske scene danas u Hrvatskoj. Nastupao je rame uz rame s nekim od najvećih hip hop imena koja su došla posjetiti Hrvatsku i Sloveniju poput: Redman, Diamond, Sadat X, Inspektahdeck (Wu-TangClan), Pete Rock, DilatedPeoples, Masta Ace & EMC, SheekLouch (LOX), Edo G &SpecialTeamz, itd. Također je surađivao i nastupao s većinom hrvatskih hip hop legendi. Chill vrti više od 10 godina po najboljim klubovima Balkana i šire, a nedavno je “zaplivao” i u producentskim vodama.Također je jedan od voditelja, urednika i DJ-a na već sada legendarnoj emisiji “MixtapeSessions” zagrebačkog radija Student, koju vodi već 7 godina.Publika ga je čak tri puta odabrala za hrvatskog hip hop DJ-a godine na Hip Hop Unity nagradama 2007., 2008. i 2013.

Implied Complex je hip hop grupa iz Zagreba. Članovi su Hardfind i Hans, a jedinstveni su po tome što su jedina rap grupa u Hrvatskoj koja miješa hrvatski i engleski jezik. Ovi mladi momci stvaraju svoj jedinstveni zvuk koji se temelji na oldschool hip hopu. S radom su počeli prije godinu dana, no tek su se nedavno odlučili izaći u javnost sa svojom glazbom. Implied Complex je u svojem relativno kratkom postojanju postigao 10.000+ pogleda na svojoj prvoj ozbiljnijoj traci “Wolf Street”.

FB event: https://www.facebook.com/events/1836012376666732/

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE