Bend Slow Motion Suicide objavio je pjesmu “Revolution”, drugi singl s albuma prvijenca. Singl prati i spot snimljen pod redateljskom palicom Vedrana Rape, a radi se o videu potpuno drugačijem od onoga na što je publika naviknula kod domaćih bendova.

Za sve čitatelje koji nisu upućeni, grupa Slow Motion Suicide objavila je album prvijenac krajem prošle godine i možete ga nabaviti na njihovoj Bandcamp stranici, a kritika ih opisuje kao „novu hrvatsku rock grupu koja zvuči kao nova američka rock atrakcija“. Slow Motion Suicide čine: Nikša Lovrinić (vokal), Marko Kostić (gitara), Ana Kovač (bas) te Igor Kruc (bubnjevi).

Održali su odličan koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture u veljači ove godine, a prije nekoliko dana po prvi puta nastupali su u Srbiji (Beograd i Novi Sad) te u Osijeku. Također planiraju i europsku turneju na jesen ove godine, a više detalja objavit će uskoro.

Što se tiče samoga spota, veliki filmski set i fantastična izvedba članova benda čine ga posebnim i autentičnim, a osim toga, glavna atrakcija u videu je plesačica Nina Bunjevac. Osim Nine, u spotu glumi i Srećko Vučić, glumac koji se pojavio u filmovima “Domoljub”, “Ljudožder vegetarijanac” i “Broj 55”. Autor pjesme je pjevač benda Nikša Lovrinić, koji je objasnio i ideju iza spota.

“Htjeli smo napraviti kontrast ljudskog tijela kroz mračnu i površnu prizmu te pokušati se malo odmaknuti od klasičnih spotova koje inače bendovi rade po pitanju vizuala. Također, želja nam je bila zadržati narativu i poruke koju smo htjeli prenijeti. Dublju poruku i arhetipove ne bih otkrivao, to je na publici da otkrije nakon što pogleda spot” kaže pjevač benda Nikša Lovrinić.

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE