Ova subota u osječkom klubu Exit, rezervirana je za Krankšvesterovu promociju novog spota za pjesmu Gaber. Kako je bilo na snimanju spota, priprema li se novi album i kako će ekipi proteći ljeto, odgovorio nam je na to Sett.

Pred kraj 2016., za Božić ste nam poklonili i izdali Krankšvester Box, gdje se nalaze sva tri albuma (Krankšvester I, II, III), s četvrtim, odnosno bonus cd-om, s 21 pjesmom (remixi, neobjavljene stvari i stari hitovi), neke pjesme na tom albumu su samostalne, dok još niste djelovali kao Krankšvester. Zašto ste toliko dugo čekali na izdanje, kakve su reakcije publike na poklone? Jeste li vi zadovoljni?

Iskreno, nisam pratio prodaju niti reakcije, ali radi se o, uvjetno rečeno, poklonu publici jer 50 kuna je toliko smiješan iznos za boxset od četiri CD-a da se to drukčije ne može ni nazvati. Što se nas tiče, mi smo zadovoljni jer imamo fizičku kopiju nečega što je do sad postojalo samo na internetu, a to nam je super simpatično jer smo stari ljudi koji još vjeruju da CD nečem služi. A stvarno ne služi jer jedini CD player u kući je pržilica na kompu i ne koristim je NIKAD. Čak mi ni Playstation ne prepoznaje CD-ove.

Mogli smo izdati četiri kazete ili prebaciti sve spotove na VHS. Možda bi bilo i zabavnije.

Tko je zaslužan za cover albuma? Ne smijem zaboraviti i stickere, kako se dogovorite oko tih prekrasnih stvari?

Ja sam osmislio omote i naljepnicu, a uobličili su ih Josip Zupčić i Marko Nemec jer imam bazično znanje Photoshopa i ne znam raditi te pripreme za tisak i slična sranja. Znam dva puta kliknut na ikonu i mijenjat filtere na slikama.

Već od prvog albuma ”Krankšvester I”, svrstani ste u regionalni underground, time su najviše presudni svima dobro poznati, vulgarni tekstovi, zasmeta li vam ponekad što se neka određena stvar ne može pustiti na radio postajama, televiziji, imate li u cilju probiti se na mainstream scenu?

Nikad me to nije mučilo. Ne želim umanjivati važnost tih medija, ali NAMA su radio i televizija potpuno ne bitni jer ne znači mi ništa hoće li nam pjesmu zavrtiti poslije Ivana Zaka ili Prljavog kazališta. Možda bi kapnula neka dodatna parica od ZAMP-a, ali to nam nije presudno.

Da radimo pjesme koje su namijenjene širokoj publici, radili bismo nešto drugo. Ovako smo se od starta pomirili s tim da ovaj pornić nikad neće biti pušten u primetimeu.

Napunite svaki klub u koji dođete, brojka na gotovo svim eventovima je velika, na vaše koncerte dolazi poprilično mlađa publika, mislite li da oni razumiju sarkazam u vašim tekstovima, ima li  tu nekakav pozitivan utjecaj, postoji li on uopće?

Na početku sam imao jaku potrebu ljudima objašnjavati što smo htjeli reći, jasno naglasiti poantu i bla bla bla, ali sad mi je svejedno. Skužio sam da je to glupo jer ispada kao da ja imam neki problem s onim što sam rekao. To je kao da album izdaješ s uputama za korištenje. Nema smisla. Ovo je muzika i svatko je doživljava na svoj način. Ne želim biti drkadžija koji će ljudima diktirati kako da slušaju ono što radimo.  Ako ti je jasna zajebancija, super. Ako nije, jebi ga.

Zvuči totalno isfurano, pretenciozno i kurtonski, ali kod svake zajebancije ovog tipa postoji taj moment zrcala. Htio ili ne, reakcija na ovakvu pjesmu ponešto govori i o osobi koja je sluša.

Festivalsku sezonu otvarate 26.05. s koncertom na Sea Star Festivalu gdje će nastupati poznati svjetski i regionalni izvođači, kakva su vam očekivanja?

Dobar koncert, dobra zajebancija, dobra posjećenost i uredno isplaćen honorar.

Već nekoliko dana ažurno na društvenim mrežama najavljujete promociju novog spota za pjesmu ”Gaber”, promocija će se održati u petak (8.04.) u osječkom klubu Exit, u kojem je i sniman spot. Kako je teklo snimanje, svaka fotka koju objavite je bolja od druge, koja je tema spota, gdje ste nabavili onakve dobre odjeće, što ste radili u tom podrumu?

Snimanje je bilo do jaja. Nikad u životu nisam toliko plesao. Ideja je bila svojevrsna posveta toj gabber kulturi jer i pjesma je takva, a ostalo se smišljalo u hodu. Što se odjeće tiče, svoju sam nabavio u second hand šopovima i potrošio sam vrtoglavih 100 kuna na jaknu, trenirku, dresove, bijele čarape, košulju, naočale, fučkaljke i Tic Tac.

Što se moje frizure tiče, netko nam je na koncertu u Rijeci prije par godina bacio muf na pozornicu (mislim da je uzet s majice Riječke pičke)  i to sam sranje prije snimanja spota slučajno pronašao i odlučio taj mufić ili “murkin” iskoristiti kao periku. Savršeno je sjela, a u podrumu smo se međusobno sodomizirali i upražnjavali svoje gay maštarije. Bilo je puno muškog znoja, testosterona, bromanse i klasičnog bampanja i grajndanja.

Imate hrpu fanova, budući da svi neće stati u Exit, kada mogu pogledati spot na YouTubeu?

Danas u 20h na našem kanalu.

Ovo sve što se izdogađalo, a i što će se izdogađati u Exitu je zapravo najava novog albuma koji će izaći najesen, kakav album nas očekuje, koliko pjesama, planirate li surađivati s nekim na albumu, hoće li biti gostovanja, dajte nam neke detalje.

Trenutno radimo na albumu i sve je u totalnom kaosu. Imamo hrpu ideja i instrumentala, ali zapravo se još uvijek sve svodi na gomilu skica koje bi se trebale pretvoriti u suvisle pjesme do kraja godine, a bit će svega iako konkretno želimo napraviti ultimativni party album koji će biti bolji od prethodnog. Doduše, ideja albuma sve mi je manje privlačna jer sve se na kraju dana svodi na tih par singlova, a ovako si samo nepotrebno stvaramo pritisak stvaranja neke suvisle cjeline od 15-ak pjesama što je potpuno ne bitno s obzirom na to da svi slušaju tih par pjesama dok je ostalo skip materijal. Ljude načelno boli kurac za albume i tako je već godinama. Zašto ih još uvijek radimo? Stare navike teško umiru.

Što se gostovanja tiče, bit će ih i trebala bi biti epska. Međutim, sve vrlo lako može otići u kurac pa neću ništa najavljivati.

Event nam govori kako će nakon promocije biti i neki after, kažu da ćete se tamo pojaviti  samo kao wannabe DJ-evi (uz Olivera koji je pravi DJ, ima i registraciju ), gdje ćemo i kada, nakon Osijeka, moći uživati u vašim nastupima?

Kao DJ-i? Apsolutno nigdje. Znamo da su svi kritični prema wannabe DJ-ima koji samo dižu ruke i šarafe po kontrolerima, ali nas dvojica smo još nekoliko stepenica ispod njih. Mi napravimo listu u Winampu, stisnemo play i ne dižemo ruke.

Promocija spota – Krankšvester ”Gaber” @ClubExit

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE