Suradnja vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF i Super Uha započeta prošlog ljeta, ove će se godine nastaviti zajedničkim petodnevnim programom tako što će se dva dana prije službenog početka SuperUho Festivala, 5. i 6. kolovoza, održati glavni program 11. izdanja DORF-a.

11.Festival dokumentarnog rock film DORF održat će se u Primoštenu od 5 do 9. kolovoza te u Vinkovcima od 24 do 26. kolovoza. Među sjajnim filmskim projekcijama koje će se moći pogledati, mogu se istaknuti filmovi The Man from Mo’Wax te The Sad & Beautiful World of Sparklehorse). The Man from Mo’Wax  kroz dva sata trajanja govori o životnoj priči Jamesa Lavella, jednog od ključnih aktera sjajne bristolske glazbene scene devedesetih i pokretača lokalne glazbene revolucije koja će se pod etiketom trip hop postepeno proširiti diljem svijeta. Drugi navedeni film The Sad & Beautiful World of Sparklehorse prikazuje potresnu priču o Marku Linkousu, sjajnom američkom kantautoru koji je stajao iza kultnih Sparklehorse. Film će ispričati život i tragičnu smrt ovog genijalca koji se tijekom gotovo 3 desetljeća duge karijere borio s depresijom i ovisnošću, ali i objavio 5 izvrsnih Sparklehorse albuma na kojima je sudjelovala fascinantna lista gostujućih glazbenika, među kojima su se našli: Tom Waits, PJ Harvey, Danger Mouse, Dave Fridmann, David Lynch, John Parish i mnogi drugi.

Glavni filmski program održat će se na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primoštenu, a nakon projekcija filmova na već poznatoj lokaciji na kojoj su smještene pozornice SuperUha, 5. i 6. kolovoza nastupat će glazbeni izvođači čija će se imena ubrzo saznati.

Autor ovogodišnjeg DORF plakata je Miroslav Sekulić-Struja, hrvatski slikar i višestruko nagrađivani strip autor koji živi i radi u Parizu.

Svi zainteresirani posjetitelji moći će boraviti  u festivalskom kampu koji će biti smješten uz samu plažu, a bit će otvoren 5. kolovoza u 12:00 i radit će sve do 10. kolovoza do 12:00. Trenutna cijena festivalskih ulaznica je 250 kuna te vrijedi do 18. lipnja, a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 120 kuna. Nakon isteka razdoblja prodaje ovog paketa cijene festivalskih ulaznica bit će 290 kuna do 7.8., a 320kn 8.8. Cijene kamperskih ulaznica bit će 150 kuna do 9.kolovoza.

Ulaznice za SuperUho, na kojem su trenutno najavljeni Buzzcocks, Shellac, Billy Bragg, Conor Oberst, Jessy Lanza, Sara Renar i Gracin, a nova imena stižu uskoro, omogućit će ulaz i na sve događaje u skopu DORF-a.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:
Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb,

te ih je moguće kupiti i putem internet stranica Rockmarka i Dirty Old Shopa.

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE