Američki kantautor i multitalentirani glazbenik Ryan Adams 13. srpnja 2017. nastupa u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje će publici predstaviti pjesme sa svog 16. albuma koji je objavio u veljači ove godine pod nazivom Prisoner. Uz pjesme s novog albuma, publika će imati priliku uživati i u njegovim starijim hitovima.

Ryan Adams svoju karijeru započinje u alt country bendu Whiskeytown, a veći uspjeh doživio je na prve dvije solo stepenice – albumima “Heartbreaker” iz 2000. i “Gold” iz 2001. na kojem se nalazio veliki hit “New York, New York”, čiji spot je snimljen ispred WTC-a samo nekoliko dana prije napada 11. rujna.

Poznat je i po suradnji s velikanima poput Eltona Johna, Melisse Auf Der Maur (Hole) i Billyja Joea Armstronga (Green Day).

Od 2004. do 2009. predvodio je bend The Cardinals s kojima je snimio pet studijskih albuma te “Easy Tiger”, ploču pod koju se sam potpisao. Nakon odlaska iz Cardinalsa pravi kraću pauzu te se vraća metalom inspiriranim izdanjem “Orion” nakon kojeg je zaredao četiri uistinu posebna albuma. “Ashes & Fire” nominiran je za Grammyja, a ništa manje uspješan nije bio niti nasljednik, jednostavnog naziva “Ryan Adams”, čiji singl “Gimme Something Good” je također nominiran za najglasovitiju američku glazbenu nagradu.

Ulaznice za koncert bit će puštene u prodaju 31. ožujka po cijeni od 130 kuna. Od 1. svibnja do 12. srpnja cijena će im iznositi 150 kuna, a na dan koncerta 170 kuna. Ulaznice će se moći kupiti na prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE