Jedan od utemeljitelja i nositelj titule kuma rock ‘n’ rolla (a mnogi će reći i da je jedini i originalni Kralj rock ‘n’ rolla), svjetski poznati autor hitova poput Roll Over Beethoven, Rock and Roll Music, Johnny B Goode, Maybellene i energični gitarist u fuziji s pačjim hodomChuck Berry – preminuo je jučer u svom domu u St. Charles Countyu, saveznoj državi Missouri.

 

Od bezbroj priznanja za doprinos glazbi koje je nosio uz svoje ime, dobio je 1984. i Grammyja za životno djelo te bio jedan od prvih “stanovnika” Rock and Roll Hall Of Famea.

 

“Duboko smo ožalošćeni s vijesti da je Chuck Berry – voljeni suprug, otac, djed i pradjed – preminuo u svom domu danas, u dobi od 90 godina”, izjavila je obitelj, a poruke saučešća ne prestaju stizati diljem svijeta pa su tako jedan od prvih bendova bili Rolling Stonesi (na koje je Chuck ostavio ogroman utjecaj), rekavši: “Rolling Stonesi su duboko ožalošćeni sa saznanjem da je preminuo Chuck Berry. Bio je istinski pionir rock & rolla i imao je masivni utjecaj na nas. Chuck ne samo da je bio briljantni gitarist, pjevač i izvođač, već najvažnije je to što je bio kovač u stvaranju pjesama. Njegove pjesme živjet će vječno.”

 

Uzrok smrti je za sad nepoznat. Chuck Berry je imao 90 godina.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE