Prošlo je oko pola godine od zadnjeg samostalnog koncerta Ede Maajke u Zagrebu, za mjesto novog okupljanja svih njegovih slušatelja i fanova, kao i svih ostalih željnih pozitivnih vibracija i alternativnog provoda izabrana je Tvornica Kulture. Nitko zasigurno nije znao kako će koncert izgledati pošto se nije radilo o Edinom solo koncertu ili klasičnoj večeri hip hopa (što je dio okupljenih očekivao), već je naglasak koliko i na samom Edi bio i na bandu s kojim radi na novom albumu.

Prije nego što su Edo i band kojeg čine Yogi Lonich, Mirsad Dalipi, Mario Rašić i Toni Starešinić izašli na binu publiku je zagrijavao DJ Oli Dobolli koji je svoj dio posla odradio poprilično zadovoljavajuće. Sve do izlaska samih aktera na binu dobar dio okupljene mase vrijeme je provodio u malom pogonu Tvornice kulture iz prostog razloga što je u velikom zabranjeno pušenje. Negdje malo iza 22 sata što je i bila najavljena satnica, Maajka je izašao na binu i već pri samom izlasku ‘pobrao’ mnogobrojne ovacije i pljeskove ispunjene Tvornice Kulture. Ono što se događalo u idućih sat i pol vremena moglo bi se komotno razvući u nekoliko stranica pisanja, no pokušat ćemo vam to dočarati što je jednostavnije moguće. Na početku mogle su se čuti dobro poznate stvari kao što je Saletova Osveta no u nekom novom imidžu, upakirane u stil banda koji zaslužuje apsolutno svaku pohvalu i poštovanje. Kao što je i najavio, predstavio je Edo nekoliko pjesama s novog albuma na kojem radi s bandom, a za isti se očekuje da u cijelosti svjetlo dana dočeka do kraja aktualne godine. Kao što je i bilo očekivano najveću buku i ovacije dobile su nešto starije pjesme među kojima su se po (moram to reći) mrvicu subjektivnom stajalištu istakle Prži Se Srce Moje i Mater Vam Jebem, no ništa manji interes nisu doživjele ni ostale malo starije numere.

Tijekom cijelog koncerta osjetila se možemo slobodno reći fuzija, povezanost između izvođača i okupljene mase što je u nekoliko navrata rezultiralo periodima skakanja i plesanja velikog dijela publike čime su pokazali ogromno poštovanje za rad i karijeru glavne zvijezde večerašnjeg događaja. U nekoliko navrata zahvaljivao se Maajka okupljenima kako na samom prisustvu tako i na atmosferi koju su zajedno s njim i bandom iz trenutka u trenutak dizali na razinu više ostavljajući ga tako u više situacija zahvalnim za ono što su mu Zagreb i Tvornica Kulture ovaj vikend pripremili. Mnogo je detalja koji su doprinijeli ovakvom raspletu situacije, počevši od količine pozitivne energije, volje i želje koju je Edo ravnomjerno rasporedio od samog početka do kraja koncerta, preko rasplesanog i veoma ugodno raspoloženog ženskog dijela okupljene mase, pozitivne i prijateljske atmosfere svih okupljenih te zajedništva izvođača i publike, pa sve do solo dionica Yogia Lonicha koji je u par navrata velik dio publike ostavljao bez teksta dokazujući sve svoje glazbene kvalitete.

Pred sam kraj nastupa Edo je na binu izveo svoju kćer koja je svojim izlaskom, ali i ponašenjem na pozornici očekivano pokupila brojne ovacije svih okupljenih. Nakon oproštajne numere No Sikiriki i odlaska Maajke i banda publika je očekivano tražila još barem malo onoga što su u subotu navečer proživljavali u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Vratili su se Edo i band te zajedno sa Frenkijem koji je bio jedini večerašnji gost na pozornici pružili zagrebačkoj publici završni čin nezaboravne predstave.

Kada se sve zbroji i oduzme, a ovo potonje teško da ima ijedan iole važan čimbenik, sveukupna ocjena je najviša moguća. S potpunom odgovornošću možemo reći da su Edo Maajka i bend položili ovaj ispit (izazov) sa maksimalnom ocjenom. Pohvale također vrijedi uputiti zagrebačkoj publici koja ja zaista bila izuzetno šarolika, neovisno gledali na starosnu dob, stilove oblačenja ili pak odnos muško-ženske populacije. Svakako da valja pohvaliti i same organizatore eventa kao i osoblje u Tvornici Kulture koji su svi skupno svoj posao tijekom cijelog događaja odrađivali profesionalno i maksimalno korektno prema svim okupljenima. Ostaje nam sada da čekamo izlazak samog albuma koji će, doživi li barem dio reakcija koje su noćas viđene postati još jedan materijal u kolekciji Edo Maajke koji će i u narednim godinama puniti u regiji prostore kao što je Tvornica Kulture.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE