Kultni berlinski duo Booka Shade, poznat i kao jedan od najcjenjenijih europskih elektronskih sastava, u sklopu Europavox projekta nastupit će kao headlineri Hidden Stagea ovogodišnjeg INmusic festivala #12. INmusic festival se može pohvaliti partnerstvom sa Europavox projektom koji je sufinanciran od strane Europske komisije i okuplja partnere iz sedam europskih država, najvažnije glazbene promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja, sa ciljem poticanja razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe, razvijanju inovativnih pristupa na području europske glazbene industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne europske baštine.

Njemački elektronski duo koji dolazi na INmusic festival #12 čine Walter Merziger i Arno Kammermeier, veterani frankfurtske elektronske scene. Glazbenu karijeru započeli su u Frankfurtu te su se odmah na početku karijere orijentirali na synth-pop zbog čega su vrlo brzo pridobili velik broj obožavatelja. 2002. godine osnovali su sada već legendarnu dance izdavačku kuću Get Physical Music koja im je postala platforma za objavljivanje vlastite glazbe.

Tri godine kasnije objavljuju EP-ove Mandarine EP i Body Language čiji im je izniman uspjeh omogućio internacionalnu prepoznatljivost. Nakon etabliranja na globalnoj glazbenoj sceni Booka Shade nizali su mnogobrojne uspjehe i postali prepoznatljivi po uzbudljivim nastupima uživo, između ostalih i headline nastupe na nekim od najvećih svjetskih festivala poput Glastonburya, Coachelle, Rock Werchtera, Red Rocks. Objavili su čak šest studijskih albuma Memento (2004), Movements (2006), The Sun & the Neon Light (2008), More! (2010), Eve (2013) i Movements 10 (2016). Njihov najnoviji studijski album Galvany Street očekuje se u travnju 2017. godine.

Naravno, glazba Booka Shade nije rezervirana isključivo za obožavatelje elektronske glazbe, a još jedna zanimljivost vezana uz njih je da su nastupali i na svjetski poznatom festivalu jazz glazbe u Montreuxu te surađivali s poznatim pijanistom klasične glazbe, Lang Langom.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE