Poznato je da će Arena Zagreb ugostiti 16. svibnja na posljednjoj turneji Deep Purple, a potvrđeno je da će njihovi specijalni gosti biti Divlje jagode, bosansko-hercegovački heavy metal i hard rock sastav koji je 1977. osnovan u Zagrebu, kojima će se pridružiti Tony Martin, nekadašnji pjevač Black Sabbatha.

Bitno za istaknuti je da će koncert u Areni biti njihovo prvo i ekskluzivno live pojavljivanje na kojem će osim specijalnog i nestandardnog seta hitova Divljih jagoda odsvirati i neke od najvećih hitove grupe Black Sabbath poput “Paranoid”, “Heaven and Hell” ili “HeaDless Cross”.

https://www.youtube.com/watch?v=cNdB5-A9O7g

Također, Tony Martin i Zele Lipovača, frontmen i jedan od najboljih solo gitarista na području bivše Jugoslavije, odradili su suradnju na albumu “Internal Waves of Love” s pjesmom “Missing You”.

Zanimljiva poveznica je da je sadašnji klavijaturist Deep Purplea, Don Airey, bio klavijaturist engleske inačice Divljih jagoda, odnosno Wild Strawberries te da je svirao klavijature na istoimenom albumu. Još uvijek nije poznato hoće li se pridružiti Divljim jagodama na pozornici.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni u iznosu 290, 299, 330, 399 i 690 kuna, ovisno o kategoriji, i to u sustavu Eventima (www.eventim.hr) te u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE