Prošla subota zasigurno će biti zapamćena po čarobnoj buci u Močvari. Naime, ako ste nas pratili, primijetili ste kako smo prije samoga eventa intervjuem predstavili sisački trojac ###, koji su 4. ožujka, promovirali vinilno 10″ izdanje ep-a ‘’Svjetla’’, uz već redovitu podršku beogradskih bandova VVhile i Mnjenja koji su također gostovali na ep-u, te legendardnog sisačkog DJ-a, Zarkoffa.

Močvara se standardno počela popunjavati već prije samoga koncerta, a sam prostor bio je unaprijed rezerviran za prekrasnu buku i nezaboravan provod tijekom cijele večeri. Sam event otvorio je beogradski dvojac VVhile. Svojom slojevitom, bučnom, noise/shoegaze ekplozijom, sjetnim i sanjivim vokalima i ovoga puta pokazali su što rade, a to se definitivno moglo osjetiti i vidjeti iz priloženog. Započeli su svoju predstavu sa pjesmom Nobody knows, a nakon nje pratile su je stvari poput: Move on, My More, Wrong Face Wrong Palm, Unacceptable, New Gaze, Worldending curse, Volume. VVhile je pokazao koliko svakim koncertom izrastu ponovno u nešto posebno i originalno te je zasigurno zadržao titulu najuzbudljivih bandova bivše Jugoslavije koji će vas svakako osvojiti svojom pozitivnom melankonijom i bučnim, čarobnim zvukovima.

Dodatno uzbuđenje su doprinjeli Mnjenje, koji su također iz Beograda. Što reći, nego da je bilo jednom rječju – genijalno. Band ipak više po mom ukusu, osnovan već od iskusnije ekipe koja je bila u bandovima poput Unison, Lets Grow, 36 Daggers I Belgrade Noise, uspjela je napuniti još više Močvaru, što definitivno nije mala stvar. Ovaj hardcore punk/noise rock band zaista niti jednom me nije ostavio ravnodušnom. Započeli su svoj bučno – prljavi repertoar ovim redosljedom – 14, Mlevenje u Prah, Knauf, Nema Nade, Sve Je Pod Kontrolom te ga završili i probili do kraja sa masnim, onim prokleto slatkim zvucima pjesme Daj Bog. Osobno, ovom zadnjom stvari, ponovno su me osvojili i njihov nastup, od početka pa do samoga kraja bio je – veličanstven!

### u močvari 1

Izvor: BAKA Productions

Kako je vrijeme odmicalo, tako su i zvijezde večeri konačno došle na stage. Što reći nego da se od prve ‘’kontroverzne’’ pjesme Tristo Naopakih Križeva, cijela Močvara okrenula prema ### te zapanjujuće i hipnotizirano stopila zajedno sa ova tri talentirana – neobična– genijalna znaka. Cijeli prostor, prvim zvukom, odzvanjao je u prljavu buku stvorenu tvrdim riffovima, koji se pretapaju jedni u druge te stvaraju u svakom pročišćenje, oslobođenje – katarzu. Listu su popunjavali čarobni brojevi poput pjesama: Uzeli smo im najbolje od života, Brali smo cvijeće, Publika je već odavno pokojna, Iako se ne zna tko ti je otac ti si ipak jedna sjajna jegulja, Nakon dugo čekanja i traženja shvatio sam da je glava jedan veliki tetraedar, ali nije.

No, sam spektakl je započeo kada su se Beograđani pridružili na pjesmama sa novog ep-a koje su išle ovim redom: To ti nije prijatelj to su vrata, Rekli su da će boje nestati, ostale su samo boje, Zašto horde mraka ljube nebo. Kako sada da vam uopće objasnim samu atmosferu??? Reći ću vam samo jedno – publika je bila sve samo ne već odavno pokojna. Definitivno se osjetilo bučno zadovoljstvo, ogromno oduševljenje, ‘’jezik do poda’’, širom otvorene oči svakog pojedinca u publici (koliko sam uspjela primijetiti) te se time dokazalo koliko su zapravo uigrani i dobro uvježbani Jurica, Goran i Sven, a samim prisustvom susjeda nam dragih, Mnjenja i VVhile-a, potvrdilo se koliko je čvrsta i sigurna veza ovih triju bandova. Svakako ne smijem zaboraviti napomenuti, kako je od samoga početka koncerta, potpora također bila, Anja, basistica Punčki koja je uz ### već duže vrijeme.

### u močvari

Izvor: BAKA Productions

Prisustvom sva tri banda na stageu, došlo je do vrhunca samoga koncerta, a zaključak večeri bi bio jednostavan (citiram frenda) – “Cijela večer bila je trijumf volje i iskrenosti u izražavanju i publika je to osjetila i zbog toga je i došla!

Pred kraj samoga koncerta, zabavljao nas je sa svojim setovima, nezamjenjivi Zarkoff, a odlična reakcija publike zasigurno potvrđuje koliko imamo kvalitetnu i jaku scenu koja se s našim voljenim susjedima samo uspješno nadograđuje!

Ukoliko ste propustili ovaj event, promocija se nastavlja 18.03., u Beogradu, a više o samome događaju, možete saznati na službenom eventu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE