Đakovački Rock Bar King jedno je od posljednjih utočišta i kultivatora alternativne scene malog slavonskog gradića. Među brojnim koncertima koje organiziraju,našli su se i brojni internacionalni izvođači, a ovog puta, točnije u petak, 10.3. na premijerni nastup im dolaze Billie Joan i The Yellow Buzz.
The Yellow buzz (Zagreb)

The Yellow Buzz je zagrebački garažni blues/rock duo osnovan 2014. godine koji čine Adam Lončar na gitari i vokalum, i Bruno Bolfan na bubnjevima. Iza sebe imaju iskustvo sviranja po raznim drugim bendovima. Osim sviranja u The Yellow Buzzu, ovaj duo je i dio ekipe koja vodi Runaway Production studio poznat po online emisiji „Runaway Sessions“ koja je ugostila velik broj bendova s nezavisne scene poput ABOP, Chui, Baden-Baden, Sare Renar i mnoge druge.

Objavili su svoj prvi istoimeni EP u listopadu 2015. godine i velikom brzinom stekli pozornost publike, a od istaknutijih nastupa se mogu izdvojiti gostovanje na HRT emisiji HR Demo klub čiji su bili finalisti, nastup na ovogodišnjem izdanju festivala Brijačnica na Zagrebačkom Velesajmu gdje su svirali uz Majke, Repetitor, Partibrejkerse, Kawasaki 3P i M.O.R.T. The Yellow Buzz je svoje mjesto našao i u enciklopediji domaćih duo bendova pod nazivom „Da se ne zaboravi“ autora Dragana Vukovića, poznatog po radio i Internet emisiji Anatomija Zvuka.

U svibnju 2016. izbacili su svoj prvi album jednostavno nazvan “Yellow Buzz”. Album je sniman u Runaways production studiju pod producentskom palicom Franje Heršaka i sastoji se od 10 pjesama prepunih energijom koje ovaj dinamični dvojac stvara.

The Yellow buzz možete pratiti na sljedećim linkovima:
Facebook
You tube kanal
FREE DOWNLOAD albuma

Billie Joan (Split)

Ivana Pezo dolazi iz Splita, kantautorica koja je osnovala vlastiti bend još u ranim dvadesetima,
nakon čijeg raspada, okušava sreću kao frontmenica u još nekoliko bendova te naposljetku krajem 2013. godine postaje solo umjetnica pod nazivom Billie Joan. U njenim pjesmama, otpjevanim na savršenom engleskom jeziku, jasno se osjeća prizvuk protesta negdje u pozadini, što i ne čudi jer Billie navodi Dylana kao najveći glazbeni utjecaj.

Njena odluka da ode u solo vode pokazala se jako pametnom; upala je u gotovo svako demo natjecanje za koje se prijavila da bi nakon toga osigurala mjesto na lokalnim ali i regionalnim festivalima kao što je Ferragosto Jam u Orahovici, Exposure festival u Velikoj Gorici, Jelen Demofest u Bosni i Hercegovini te Sound of Streets u Mariboru. Gostovala je i na radiu Split te na HRT- u, u sklopu HRDemo Kluba a njena izvedba pjesme „Don’t you mind“ prikazana je na televiziji u Dobro Jutro Hrvatska.

Njen album „Barren Land“ izlazi u ožujku ove godine i sastavljen je od 11 pjesama koje će biti dostupne i na službenoj Bandcamp stranici.

Billie Joan možete pratiti na sljedećim linkovima:
Facebook
Youtube kanal

Na sljedećem linku možete pročitati izvještaj sa predstavljanja Juda Recordsa iz zagrebačkog KSET-a, među kojima su nastupali The Yellow Buzz i Billie Joan.

Ulaz na koncert je besplatan, a početak je zakazan za 21:00h. Više informacija možete saznati na službenom Facebook eventu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE