Naziv albuma: Od Sumraka Do Sponzoruše

Izdavač: Dostava Zvuka

Datum izdanja: 16. siječanj 2017.

Producent: Tomislav Šušak

Žanr: rock, garage rock, punk rock

Trajanje: 00:30:48

Broj pjesama: 10
Zagrebačka old school rock grupa Rochelle Rochelle (nadam se da se ime odnosi na fake film iz jedne epizode Seinfelda) na zagrebačkoj sceni postoji već osam godina, no unazad dvije godine, otkad su pronašli adekvatnog vokalistu, počinju ozbiljne pripreme za snimanje albuma prvijenca. Prije izdavanja albuma izašli su dva singla: ”Moje srce lomi se, moja jetra umire” i ”Josipa (zašto si me varala?)”. Bend čini petorka: Dimitrije Đokić – vokal, Stjepan Tribuson – gitara, Saša nužda – gitara, Tomislav Franjo Šušak – gitara (koji je od silnog posla oko snimanja na kraju postao i član benda, kako je navela ekipa iz benda) i Oliver Marčetić – bubanj. Album ”Od sumraka do sponzoruše” svjetlo je dana ugledao 16. siječnja 2017. kao free download s internet stranice ”http://odsumrakadosponzoruse.com/”, a predstavljen je na Ferragosto Winter JAM-u 21. siječnja u Vintage Industrial Baru.

Album otvara pjesma Josipa (zašto si me varala?), jedna od dviju pjesama koje su izašle kao singl. S prvim taktovima mogao sam zaključiti  da će ovo biti dobar rock album. Sa zanimljivim istočnjačkim napjevima glavnog vokala, pa sve do jedne zanimljive činjenice. Pjesmu sam morao preslušati nekoliko puta da čujem bas gitaru, ali nijednom ju nisam čuo. Moje srce lomi se, moja jetra umire iduća je stvar s albuma, a prvih par taktova uvoda pjesme sjetilo me na Goriborov ”Ko sam”, dok nisu počele žestoke riffčine. Sljedeća pjesma jest Moja bivša ima djevojku, koja zvuči kao dobar stari punk, plus to što ima urnebesno smiješan tekst. Romeo i Julio, pjesma vrlo zanimljivog imena, prva je pjesma laganijeg tempa (koliko to može biti ako se svira garažni rock), može se reći prava romantična rock pjesma koja opisuje odnos dvoje zaljubljenih (muškaraca).

Iduća pjesma je Dobar stari ”nutra-van”, koji s odbrojavanjem na bubnju počinje s pravim punk žešćim riffom, jedino me onaj klavir u pozadini na par dijelova u pjesmi malo ”ubo u uho”, no u svakom slučaju zanimljiva igra s aranžmanom. Na sredini albuma nalazi se pjesma Vruće noći klasična je rock pjesma s igranjem ritma na bubnju te temama na gitarama. Nakon nje sličan recept ima i pjesma Dama s klamidijama. Nakon Dame kreće pjesma Proljeća, prava je proljetna pjesma o friendzoneu, a tekst je baš tragikomičan. Pred kraj albuma dolazimo do Tajne bijeloga, a tekst se bazira, može se reći na overly attached djevojci. E sad, to ”bijelo” je ili neka opojna droga koja liku donosi ”odmor” od te djevojke, ili…album zatvara pjesma Glupe Kuje, po meni najbolja s albuma. Od psihodeličnog uvoda na sintisajzeru/ima, do nadasve plesnog ritma koji bi komotno ušao u neki Tarantinov film. Dobro, refren je jedan od onih koji baš i ne bi dobili radijski prostor, no, pjesma bi savršeno išla za neki party i lagani ples.

Na prvo čitanje imena albuma te imena pjesama na albumu, bilo me strah što ću očekivati, no dobra zezancija (preočito je) uvijek urodi plodom s kvalitetnim stvarima, pa tako i ovaj album, koliko god ekipa iz benda napominjala da je užasan. Album je vrlo dobar i nije užasan!

 

  1. Josipa (zašto si me varala?)
  2. Moje srce lomi se, moja jetra umire
  3. Moja bivša ima djevojku
  4. Romeo i Julio
  5. Dobar stari ”nutra-van”
  6. Vruće noći
  7. Dama s klamidijama
  8. Proljeće
  9. Tajna bijeloga
  10. Glupe kuje
75%
75%
  • 7.5
  • User Ratings (0 Votes)
    0
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE