Vintage Industrial Bar sinoć je imao svoju blues večer. Nastupili su garage/blues dvojac The Yellow Buzz i Adam Semijalac, scenskog imena „Bebe na Vole“.

Foto: M^3/Matej Čelar

 

The Yellow Buzz ste imali priliku čuti nedavno u KSETU, na „Juda Records“ večeri, gdje su odradili odličan koncert kojeg će se publika dugo sjećati. Bend čine Bruno Bolfan na bubnju i Adam Lončar kao vokal/gitara. Ističu se svojim energičnim nastupima iz koncerta u koncert.  Prošle godine su objavili svoj prvi album jednostavno nazvan „Yellow Buzz“, a osim pjesama s toga albuma, odsvirali su nam i jednu novu pjesmu. Kroz novu pjesmu vidi se malo drugačija slika benda, agresivnija i temperamentnija.

Foto: M^3/Matej Čelar

U odnosu na neke pjesme s albuma koje su svirali uživo, npr. Invisible M , Walking Through The Blue ili All Of Your Love, vidljiv je pomak prema žešćem zvuku. Tu do izražaja dolazi Bruno s odličnim dionicama bubnja, dok Adam „slideom“ rasteže note. Vokalni dio je također za pohvaliti. Za završetak svog  seta odsvirali su  Yellow Faded Leaves, prvu pjesmu koju su napisali. Jedina zamjerka je u komunikaciji s publikom između pjesama.

Foto: M^3/Matej Čelar

Nakon  nastupa The Yellow Buzz-a uslijedio je nastup Bebe Na Vole. Njegova glazba spada u “root blues u kombinaciji s različitim indie žanrovima“. Jednostavnije rečeno, Adam je uzeo najbolje od bluesa, tome pridodao svoju originalnost, i tako root bluesu dao dašak suvremenosti. Prije dvije godine objavio je „best of“ album koji je presjek njegovog desetogodišnjeg stvaranja glazbe, naziva “Time Of Great Depression”.

Većina izvedenih pjesama nalazi se na tome albumu, poput Sunny Days Are Over i Wait For You, a uz pjesme s tog albuma predstavio je i par novih stvari. Adam se koristi looper efektom i time postiže kompletan sklad, u kombinaciji sa svojim poprilično impresivnim sviranjem gitare, te zavidnim vokalom. Neupitno je opravdao  superlative koji mu se dodjeljuju glede pjevanja, sviranja, te kreativnosti.

Foto: M^3/Matej Čelar

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE