Beogradski reper Bvana odrađuje regionalnu promociju svog albuma Čelično Mudo, a ovoga puta na red je došao Zagreb, da budemo precizniji klub Klub.

Iskreno, očekivao sam više od ovog događaja. Najveći naglasak bih stavio na broj okupljenih koji je iznosio 50-100 ljudi maksimalno u trenutcima ‘najveće popunjenosti’. Ne možemo ništa prigovoriti headlineru eventa kao ni ostalim izvođačima, također nema zamjerke ni za organizatora koji je sve segmente svog posla odradio maksimalno korektno, a uzmemo li u obzir i razne razloge nedolaska publike koja je možda htjela prisustvovati (posao i dr.) ovome događaju ipak smatram da je brojka trebala biti veća čemu u plus ide i pogodnost lokacije.

Sam koncert bio je ono što se i očekivalo, mračna i tvrdokorna atmosfera – underground rap u svom pravom ruhu. Kao što je bilo i za očekivati kada se radi o promociji albuma publika nije baš najbolje znala tekstove pjesama kojima su ih Bvana i Lider zabavljali, no tu ni nema primjedbi jer ipak se radi o albumu koji je nešto mlađi od godinu dana. Nakon nekoliko njihovih izvedbi, Bvana je na binu pozvao Tibora, domaćeg dečka koji je zajedno sa Scriptorom (ONI) odradio etapu od nekoliko pjesama koja je popraćena odobravanjem publike, a nakon toga su se na pozornici opet pojavili Bvana i Lider izvodivši i neke starije pjesme što je još malo više podiglo atmosferu prije dolaska Pendreka na binu. Pendrek je svoju dionicu odradio kratko, ali kvalitetno, fristajlom koji je dočekan pljeskom i uzvicima okupljenih. U istom ritmu nastavili su headliner i njegov pratitelj koji je također izvodio neke svoje solo pjesme te upoznao publiku sa svojim radom kojega još možda nisu imali priliku čuti uživo. Posljednji gosti na koncertu bili su Kandžija i Toxara koji su sa Bvanom izveli zajedničku numeru Hipster Sa Sela, a posebno je oduševio Kandžija koji je umjesto svog versa ove pjesme odradio fristajl zaradivši time ovacije i pljeske iz publike. Nastavio se nastup sa još nekoliko pjesama Bvane i Lidera koje su trajale otprilike dokle je i bila zakazana satnica, a to je 00:15. Naposljetku beogradski reper zahvalio se publici koja je iako u malom broju prisutna, ipak došla iskazati povjerenje i poštovanje njegovom radu.

Sveukupni dojam je kako sa subjektivne, ali slobodno mogu reći isto tako i sa kritički objektivne strane da je moglo biti bolje nego što je bilo, a tu ću opet staviti naglasak na brojnost publike, jer teško da se ičemu drugome može prigovoriti. Trebamo biti svjesni da ovo nije event koji će puniti neke ogromne prostore jer ipak se radi o underground hip-hopu koji je namijenjen određenoj vrsti publike. Svi izvođači koji su se pojavili na bini su svoj posao odradili maksimalno kvalitetno, a tu bi posebno istaknuo glavnog headlinera koji je kao što je to i očekivano od njega uz sam nastup i pjesme zabavljao publiku u prazninama između istih, te pokušavao podići atmosferu na što veći mogući nivo. Bvana nije ime koje je nepoznato zagrebačkoj rap publici, prije svega zbog suradnji sa kolektivima kao što su Bad Copy i Prti Bee Gee te iako je ovo bila promocija njegovog novog albuma, a ne izvođenje starih hitova po kojima je i stekao popularnost, moje mišljenje je da je mogao dobiti šansu kod većeg broja publike, no što je tu je, idemo dalje te čekamo da vidimo kako će ostali gradovi u regiji prihvatiti Čelično Mudo.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE