Kao što je to bivalo i prethodnih par godina, Outlook festival i njegov management krajem siječnja objavljuju prvi val izvođača koji će uveličati naredno izdanje.

Kako se ove godine veliki bass festival održava deseti put, s pravom smo se mogli nadati velikim imenima, a kao potpisnik ovog teksta osobno mogu reći da današnjom najavom nipošto nisu razočarali te da se svakako iščekuju daljnje objave vezane za line-up.

Jubilarni deseti Outlook ove se godine održava od 6. do 10. rujna na uobičajenim lokacijama, otvaranje u pulskoj Areni dok će se sami festival održavati na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu.

Za koncert otvorenja 6. rujna zasad su rezervirani britanska grime zvijezda i jedan od rodonačelnika žanra, Dizzee Rascal, zatim veliki DJ Shadow te The Outlook Orchestra.

Što se line-upa festivala tiče, ističu se sjajna imena na području britanskog rapa/grimea – Giggs koji dolazi na krilima svog prošlogodišnjeg albuma Landlord kao i ‘kum grimea’ Wiley koji je u prvim danima tekuće godine objavio sjajan album Godfather. Osim njih, tu su i legendarni reper Pharoahe Monch, drum ‘n’ bass ikone Goldie i Friction, mlade grime snage poput mančesterskog Bugzy Maleonea, AJ Traceyja, prekaljene snage u vidu Newham Generalsa, Flowdana i Killa P-a, kao i brojni drugi iz domena drum ‘n’ bassa, grimea, dubstepa i drugih žanrova koje svodim pod zajednički nazivnik bass glazbe.

Kompletan, zasad objavljen, line-up pogledajte na službenim stranicama festivala klikom OVDJE, a usput možete naći i važne servisno-logističke informacije.

Line-up

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE