Na dan 20.01.2017. se u malome pogonu Tvornice, održao koncert benda NLV, koji je prije nekoliko mjeseci izdao svoj prvi album. Tvornica je bila puna već oko pola deset, a nešto malo nakon deset sati je započela i svirka benda, bez uvoda ikakve predgrupe.

FOTO: Tena Stanić

Prostor je ispunio svježi zvuk plesnih ritmova i zaigranih, tight bas linija, s ritmično sigurnim i teksturalno bogatim gitarama, dok je Nikol svojim već mnogima poznatim glasom nadjačala publiku te svojim plesom povela u pokret. Interesantno je bilo gledati i slušati taj bend u kojemu su svi karizmatični na svoj način i vrlo predani dobroj izvedbi onoga što je snimljeno na ploči, uz pomoć gostujućih glazbenika koji su svirali trube i gajde da bi taj zvuk što bolje i realnije bio prezentiran.

 

Uz to, aranžmani i sound benda su prepuni izvrsnih i zrelih rješenja, koja su poslužila da se u svakoj pjesmi postigne plesni groove, bila to neka više ritmična up-beat pjesma ili nekakva sporija balada. Bas i bubanj su bili svirani na visokoj razini muzikalnosti sa slobodnim međuigrama i tight sekvencama.

FOTO: Tena Stanić

Gitare su jako dobro orkestrirane i prilično dobro svirane, svaka s dobro izraženim karakterom i nenametljivom suptilnošću. Usrećila me činjenica da tako jedan pop bend može raditi muziku koja je plesna, slušljiva, nježna i monumentalna, te prepuna slika i atmosfera, koliko god bila zarobljena u okvirima aranžmana, daleko od improvizacije.

FOTO: Tena Stanić

Svakako sam bio oduševljen i vokalnim dijelom koji je bio kao saliven sa glazbom (i obrnuto), dok je možda jedini minus bio malo slabija izvedba sa strane pomoćnog vokalistica na nekim momentima, doduše to ne govorim sa zlom namjerom. Nikol je pjevala prilično slobodno i precizno dok su Vedran i Luka lijepo punili jednostavnim a efektnim linijama.

U svakome slučaju, jedan od meni najdražih koncerata koje sam doživio, izvrsna zabava na svakoj razini, jednostavnost koja vas neće umoriti i koja će vas svakako rasplesati. Preporučujem da se ovaj bend prati jer su pjesme na svjetskoj razini što se tiče pisanja a iskrenost i mašta su zastupljeni u svakome taktu izvrsnim flow-om ideja, što dovodi do prekrasnih atmosfera i dobroga zvuka. U isto vrijeme nježni i monumentalni, NLV su definitivno bend koji spada u sami vrh dobre glazbe koju Hrvatska može ponuditi a da pripada Pop svijetu.

FOTO: Tena Stanić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE