Jučerašnjim koncertom, Mašinko i Debeli Precjednik potvrdili su koliko je jaka, punk veza između Zagreba i Osijeka. Koncert koji se dogodio u osječkom klubu Epic, zasigurno će se pamtiti duže vrijeme.

 

Foto: Davor Rajković

 

Koncert je započeo Mašinko, koji su odmah uvodnom pjesmom Glečeri potvrdili koliko su ekplozivni, brzi, ludi. Zapravo, kada sam ušla u sam Epic te ih dočekala, bila sam očarana i opčinjena toliko dobrom energijom. Sam Epic gorio je od dobre atmosfere, a ona dobra vibra i velika povezanost između publike i banda trajala je cijeli koncert. Mašinko, pravi domaći punk veseljaci krenuli su u svom poznatom stilu te ga se držali sve do zadnje stvari. Naravno, pivo je teklo u potocima. Mašinko je napravio atmosferu takvu da nije bilo niti jedne stvari, a da nije dočekana oduševljenjem, pljeskom, divljanjem i sa milijun kapljica piva u zraku. Uopće vam ne mogu predočii tu količinu pozitivne energije. Svaka pjesma izazvala je ludilo, klasično guranje i traženje još nekog mjesta u ovoj ludoj, punk sauni. Odsvirane su pjesme poput Kad idemo van, Monumentalna, 041, Kako je Potjeh tražio rakiju, Kada vjetar kaže stani, Gotova stvar, Odzvanjala je pjesma

 

Foto: Davor Rajković

 

Nakon kratke pauze i hvatanja još jednog piva i zraka, na pozornicu je došlo ono što se već duže vrijeme čekalo.  Debeli Precjednik. Moram priznati prije svega da ih duže vrijeme nisam čula live te ono što sam čula, zasigurno i zasluženo ima titulu legende osječke punk scene. Krenuli su žestoko, naravno, kako samo oni znaju. Malo su i kasnili, vjerujem da je presudila koja čašica više, onako, kako samo oni to znaju.  Jučer smo ponovno mogli svjedočiti beskonačne ljubavi Osijeka i Debelog Precjednika. Koca nas svojim standardnim ”Dobra večer djevojčice i dječaci” uvodi u gotovo sat vremena predivnog kaosa. Izrazito sam se oduševila tijekom cijelog koncerta koliko je bilo nezaboravnih, starih hitova. Naravno, mogli smo uživati i u novim stvarima, a neizostavni hitovi poput  Puška ne ubija ljude, Koljena, Petar Pan Syndrome izazvali su smijeh, sreću, suze, opće ludilo i sve ono životinjsko – pijano u nama. Debeli, s Vijenca Borisa Kidrića, završili su svoj nastup sa već neizostavnim bakljama, Farmerskim srcem i dimom koji se nikada neće izračiti iz Epica.

 

Foto: Davor Rajković

 

Epic nam je konačno vratio gitare i obiteljska punk okupljanja. Ovakvi eventi se moraju ponoviti. Upravo ovime  potvruđujemo kako se u Osijeku i dalje nešto događa, ne stoji, budi se, a punk scena i dalje živi.

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE