U sklopu turneje kojom promovira svoj novi album ”Strangers”, Marissa Nadler uvrstila je i zagrebački nastup održan u Malom pogonu Tvornice kulture.

 

Foto: Tena Stanić

 

Uloga predgrupe povjerena je teksaškoj kantautorici i pjevačici Jess Williamson čiju je izvedbu, kako to često biva, popratio mali broj prisutnih. Njezina pojavnost  na glazbenoj sceni prihvaćena je vrlo pozitivno. Mješavinom country, folk i americana elemenata u kombinaciji s vretenastim vokalom već je pridobila dobar broj pobornika. Iako je stilom vrlo logično pripremila teren za nadolazeću atmosferu, sveukupan dojam bio je pomalo bljedunjav.

 

Foto: Tena Stanić

 

U trenutku dolaska Marisse i njezinog benda na pozornicu prostor Malog pogona bio je poprilično ispunjen. Koncert je otvorila s Dying breed na koju su se nadovezale Drive i Dead City Emily. Već samim uvodnim taktovima ostvarena je intenzivna sinergija s publikom koja se nije mogla oduprijeti postepenoj opijenosti  magičnog suzvučja Marissinog fantastičnog vokala i instrumentalne podloge. Upečatljiva je neposrednost spektra emocija i boja kojom nas je uvukla u sferu nalik vizijama nadrealističnih umjetnika prošlog stoljeća. Izmjenjivanje eteričnosti i sonornosti s povremenim intermezzima slide gitare doprinijelo je povremenom dojmu graničenju između jave i snovitosti.

 

Foto: Tena Stanić

 

Splet pjesama s novog albuma, poput All the Colors of the Dark, Katie I know i Divers of the Dust označio je energičniji dio nastupa u kojem se istaknuo bend sačinjen od odlične ekipe glazbenika. I dalje prisutnu apokaliptično-melankoličnu atmosferu naglasio je intenzivan rokerski zvuk.

Koncert je zaokružen povratkom u mirnije tonove pjesmama We are coming back i Fifty Five Falls ostavljajući nas pred širokim dijapazonom senzacija i interpretacija upijenog.

 

Foto: Tena Stanić

 

Sinoćnjim koncertom Marissa Nadler opravdano je potvrdila status miljenice nezavisne kulturne scene. Bio je to muzički događaj koji ćemo još dugo pamtiti.

 

Setlista:

Dying Breed

Dead City Emily

I’ve got your Name

All the Colors of the Dark

Hungry as a Ghost

Was it a Dream

Katie I know

Waking

Divers of the Dust

Solitude (Black Sabbath cover)

Firecrackers

We are coming back

Fifty Five Falls

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE