Prije otprilike mjesec dana kada sam posjetio koncert Generala Woo-a u kultnoj Tvornici Kulture te prisustvovao zajedničkom izvođenju pjesama Tram 11 nakon 13 godina nisam iskreno vjerovao da će se nešto slično što se tiče atmosfere i doživljaja kada se radi o hip hop koncertima domaćih izvodjača ponoviti u skorije vrijeme. No, ponovilo se, Bizzo i Baby Dooks su u zajedničkoj suradnji sa bendom, Lipim Ivom te DJ Chillom ispunili Vintage Industrial bar te odradili koncert koji će zasigurno ostati u sjećanju svima koji su odlučili svoje slobodno vrijeme u petak navečer potrošiti zajedno s njima.

Foto: M^3/Matej Čelar

Stigao sam u klub nešto prije 23h i iako su po najavljenoj satnici Bolesna Braća trebala u to vrijeme već nastupati još uvijek sam na bini mogao viditi samo DJ-a kako vrti probrane strane hitove. Kroz par minuta na pozornicu je izašao Lipi Ive, reper iz Kaštela koji trenutno živi u Zagrebu i unatoč tome što velika većina okupljenih i nije baš znala tekstove njegovih numera izveo jedan sasvim solidan performans što je publika podržala i pozdravila posebice pri njegovom odlasku sa bine pljeskom i bučnim ovacijama. Negdje između 23:30 i ponoći započeo je show u svakom smislu te riječi. Sam izlazak Bizze i Dooksa već je nagovjestio odličnu zabavu, koja je krenula već od prve numere kojoj je prethodilo pozdravljanje i obraćanje poznatog dvojca publici, baš onako u njihovom stilu. U otprilike sat vremena repertoara mogli su se čuti brojni poznati hitovi kao npr. Patriša, Oprosti Mi Brate, Lovačke Priče, Tresi Guzu, Počasna Loža itd itd. Zanimljiv je detalj i stil oblačenja samog Baby Dooksa koji se na bini pojavio sa šubarom na glavi kao asocijacijom ka njihovom albumu Lovci Na Šubare. Posebne ovacije i oduševljenje publike izazvalo je pojavljivanje Generala Woo-a koji je zajedno sa Bolesnom Braćom izveo numeru Čarobna Frula. Dodatak sjajnoj zabavi publike zasigurno je bilo i puštanje audio snimaka Zdravka Mamića i Franje Tuđmana koji su donijeli još smijeha i užitka svim okupljenima.Brojne ovacije pobralo je i Bizzino te Dooksovo pozdravljanje te sjećanje na  Nereda i Stoku, Generala i Targeta, Dasha itd itd. Negdje nakon otprilike sat vremena kao što sam to već i spomenuo Bolesna Braća zahvalila su se publici te mjesto na bini još jednom u toku večeri prepustili DJ Chillu.

Foto: M^3/Matej Čelar

Pun Vintage, prijatno okruženje te vrhunska izvedba u režiji Bolesne Braće, ne samo što se tiče izvodjenja pjesama već i komunikacije s publikom kao i ponašanjem na samoj pozornici dovode me do zaključka da je sveopći dojam izuzetno dobar, slobodno bih rekao i odličan.
Još jedna bitna stvar koju želim je navesti te svakako pohvaliti je dolazak, a samim time i podrška ostalog djela zagrebačke hip-hop scene, među okupljenima smo mogli vidjeti Scriptora, članove High 5 kao i one iz Gamacid itd itd.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE