Dugo se isčekivao 4.11. ove godine i koncert Generala Woo-a u kultnoj Tvornici Kulture. Vrata kluba otvorila su se negdje oko 21h i već je tada bilo vidljivo da će koncert opravdati očekivanja svih pridošlih. Kao i velika većina koja se u tom trenutku nalazila unutar kluba zaputio sam se za početak u Mali pogon jer je tamo za razliku od velikog bilo dopušteno pušenje cigareta te sam na istom mjestu proveo vrijeme do početka samog koncerta.

14907270_10154728577274485_1374734908738306668_n

Negdje oko 23h na binu su uz DJ Noki Noleta izašli Pendrek i Funksteri, a odma za njima i General Woo. Mora se priznati da je General odlučio napraviti show od prve sekunde svog pojavljivanja na koncertnoj bini te sam dojma da mu je to itekako i uspjelo. Ono što me je također dojmilo je činjenica da svi mi koji smo imali priliku prisustvovati ovome događaju nismo ‘zaglavili’ na nekom klasičnom ‘rap sranju’ gdje izvođač pusti predgrupe da se redaju jedne za drugima i onda uz otezanja dođe nastupati 2 sata poslije najavljenog početka, ovo je bilo nešto sasvim drugo.

Nakon nekoliko uvodnih pjesama koje je General odradio na binu su pozvani prvi gosti, a radilo se o Gamacidu. Nakon što su izveli jednu numeru koju očito veći dio publike nije poznavao, ali je davao podršku prepustili su mikrofon Woo-u koji je pozvao Doktora Bolest da zajedno s Pendrekom nastavi tamo gdje su oni stali. Uslijedilo je nakon toga još nekoliko Generalovih izvedbi u suradnji sa Funksterima, a radilo se kombinaciji starih Tram 11 pjesama s onima koje su obilježile posljednji Generalov album Pad Sistema.

Izlaskom Kandžije na binu te njegovim šoumejkerskim nastupom kao i izvođenjem fristajla koji je publiku još više digao na noge atmosfera se počela približavati vrhuncu. Nastup grupe ONI nažalost bio je uskraćen za Kalija no i bez njega Jantar i Scriptor su opravdali očekivanja te potvrdili status jedne od trenutno najjačih rap underground grupa u regiji. Da bi doživjela potpuni spektakl, publika se morala strpjeti još malo slušavši za to vrijeme Geralta Iz Rivije koji je svoj nastup odradio veoma dobro te napravio odličan uvod u ono što je slijedilo. Ono što se dogodilo u trenutku kada je Target izašao na binu teško da se može opisati rječima, oduševljenje cjelokupne publike nadvladalo je segment iznenađenja njegove pojave te su svi okupljeni uz gromoglasne pljeskove i uzvike pozdravili zajedničko izvođenje pjesama Hrvatski Velikani i Kaj Ima Lima. Target se zahvalio publici, publika njemu, a General Targetu koji je apsolutno neočekivano atmosferu doveo do usijanja te se nakon toga povukao sa bine. Uslijedilo je još nekoliko izvedbi Generala i Funkstera, a pri samom kraju kada se General već zahvaljivao svima prisutnima i najavljivao svoj odlazak s bine, okupljena masa počela je uzvikivati ‘Repčuga,Repčuga, Repčuga’ na što je General odgovorio izvođenjem svoje kultne numere i tako zaokružio glavni dio koncerta. Nakon završetka samog koncerta, svi prisutni imali su u Malom pogonu priliku slikati se i uzeti autograme od Woo-a nakon čega je party nastavljen uz DJ Phat Phillia i DJ Noki Noleta.

Proveo sam otprilike još sat vremena uživajući u Phillijevom setu te sam se nakon toga odlučio za polazak. Sveukupni dojam događanja zaokružit ću Generalovom linijom : ‘Hip Hop nije mrtav, to su iskrivljene vizije‘.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE