Točno na dan službene objave najnovijeg diskografskog izdanja za Aquarius records, albuma Tišina, mlada hrvatska kantautorica Sara Renar nastupila je u petak, 28. listopada, u beogradskom klubu Elektropionir.

Igrom slučaja tako sam se po već treći puta našao na koncertu ove talentirane izvođačice i, barem kako stvari stoje, nesuđene arhitektice (nakon nastupa na Izštekanom stageu Ferragosto JAM-a 2015., i solo koncertu u Osijeku sredinom ožujka ove godine), koja osim što pažnju plijeni svojim uhu ugodnim vokalno-instrumentalnim sposobnostima, scenski je oblikovana, također oku privlačna persona koja već uhodano korača sve utabanijim stazama do prepoznatljivosti na regionalnom nivou i svog mjesta nadolazeće glazbene zvijezde – što kroz primarnu prizmu glazbe, što kroz brojne press/foto editorijale koje redovito plasira u suradnju s većim lifestyle magazinima u regiji.

U intimnijem prostoru beogradskog kluba Elektropionir, kvalitetno formiranog za ovakav tip događaja (nekakvo slovo L), održala je jednosatni koncert uz bis za 100-150 slušatelja iz srpske prijestolnice.

Nekako sam osobno najveći fan, barem po pitanju ovakvih nastupa, kada za uvertiru u koncert nema posebnih predgrupa ili je riječ o nešto drukčijem tipu konceptualne, glazbeno-poetske večeri (kao što je primjerice u Osijeku bilo čitanje poezije od strane troje mladih studenata), dakle, samo Sara, njena gitara, neizostavni looper i pratnja Zdeslava Klarića iz Pipsa na klavijaturama.
U tih sat vremena, publika se uglavnom njihala u ritmu glazbe na starije pjesme sa izdanja Djeca i Jesen, uz poneku iznimku sa najnovijeg albuma, pa je koncert, mogu slobodno reći, bio polupromotivne prirode te je sama umjetnica publiku upoznala sa izlaskom najnovijeg djela iz svog kataloga te kako doći do njega, u jednom od svojih obraćanja Beograđanima.

Nakon dvopjesmovnog bisa (Odlazak i Djeca), svoju toplinu nastavila je širiti prilikom razgovora ugodnih uz čašicu i osmijeh viška te povremena fotografiranja, sa svima koji su imali potrebu nešto je priupitati, što je barem u okviru mojih razmišljanja općeprihvaćeni stav s kojim glazbenik treba doći i svojevrsno zahvaliti publici na odvojenom vremenu, dobroj volji i, naravno, novcu. Jer jedan auto je već pronašao put do drugog vlasnika.

Uvijek lijepo iskustvo, kakvo je koncert Sare Renar, upravo iz navedenih razloga nikad neće postat naodmet ili onaj koncert viška („već sam bio/la, vidio/la), pa se tako čeka iduće druženje i glazbofilni užitak u novom ambijentu – uz za nekoliko pjesama osvježeniju setlistu.

SETLISTA: Sara Renar @ Elektropionir, Beograd (28.10.2016.)
sara-setlista

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE