Petak navečer u Vintageu pretvorio se u pravu malu psihodeličnu oazu. Nekako sam tamo uglavnom imao naviku slušati nabrijane stonere i bendove sličnih glazbenih izričaja, tako da me zanimalo kako će tamo zvučati mali dragulj aktualne hrvatske psihodelične scene. Pridjevi iza sebe imaju debi album još tamo s početka 2014. godine i nepravda što ih nisam poslušao uživo ispravljena je napokon prije dvije večeri.

Prije spomenutog benda, valjalo je poslušati glazbeni projekt The Basewalks. Radi se o pop- rock bendu koji bi bio upola manje slušljiviji da u sebi ne sadrže klavijature i sintisajzer pomoću kojih im pjesme dobivaju nešto kompleksniju dimenziju. Ima tu i laganog eksperimentiranja, pa tako dolazi i do transformacija iz funky dijelova do plesne psihodelije koja vas natjera na njihanje bokovima. Bile su tu i dvije-tri balade koje su ipak malo ubile keči plesnu atmosferu, no publika koja je već dobrano ispunila Vintage pozitivno je reagirala na cjelokupni dojam svirke te pozvala bend na bis.

pridjevi_-_ivana_picek

Nešto poslije 23 sata na pozornicu nam napokon dolaze i Pridjevi te prvo što se primjećuje da večeras neće biti Nine Romić. S obzirom da Pridjeve prvi puta slušam uživo, ne mogu usporediti izvedbu s njom i bez nje, no vjerujem da  njenim prisustvom na pozornici to može ispasti još samo bolje od svirke prezentirane u petak. Možda ću ispasti i previše subjektivan s obzirom da sam strastveni slušatelj psihodelične glazbe, no već nakon uvodne pjesme Kantarion (ili gospina trava) bio sam „unutra“ i s lakoćom se prepustio ostatku psihodelično sanjivog repertoara. Posebno me se dojmio specifičan vokal Ivane Picek koji doprinosi stvaranju jedne dreamy-psych atomsfere, a i odlično se nadopunjuje na glazbenu sekciju iza nje s naglaskom na odlično lupanje po bubnjevima Ivana Levačića te uhu ugodnu psihodeliju iz gitare Dine Santaleza.

Sat vremena svirke mi je proletilo i bend odlazi u backstage što mi je na prvu bilo razočaravajuće, no s obzirom da su se vraćali čak tri puta na pozornicu, nemam šta zamjeriti. Ako život i je samo san, onda prije nego li se probudim želim novi album Pridjeva.

 

Fotografirala: Marina Štefančić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE