Nakon uspješnog otvaranja sezone u Muzeju suvremene umjetnosti, na kojem smo uživali u reggae i etno zvucima Vibrice i Brain Holidaysa, MIMO nastavlja sezonu 6. studenog, uz elektro pop duo The Hunting Dogs i elektronički live trojac BILK.

The Hunting Dogs
http://www.thdmusic.com/
Duo The Hunting Dogs nastaje 2013.godine nakon što se Alba Nacinovich i Marco Germini upoznaju na jazz studiju na Konzervatoriju „G. Tartini“ u Trstu i nanjuše zajednički nagon prema širim glazbenim vidicima. Marco donosi svoje iskustvo u elektronskoj i filmskoj glazbi, Alba svoje rock korijene i kantautorski pristup, a iz jazza preuzimaju slobodu poigravanja zvukom. Tako nastaje njihov electro-shocked pop, kojeg izvode uživo koristeći se tehnikama live nasnimavanja i prerade zvuka. Ostvaruje se tako jedna, za duo, neočekivano bogata zvučna slika. Nedugo nakon začetka, The Hunting Dogs, kao pobjednici natjecanja „Sing Happy with Brooks“, otvaraju main stage prestižnog talijanskog „Arezzo Wave Festivala“ prije grupe „Kadebostany“ i legendarnih „Elio e le storie tese“. Njihova pjesma „Back On Track“ postaje soundtrackom Brooksove reklamne kampanje na Sky TV-u. 2015. izdaju svoj vinil prvijenac „Out To Hunt EP“ na kojem gostuje jednim remixom i bostonski DJ Qwill. Hrvatskoj publici su se predstavili na prošlogodišnjem “Karlovačko RockOff” festivalu gdje su o osvojili “Nagradu za glazbenu inovativnost”. Njihov EP je u Večernjem Listu uvršten u “Najboljih 5 EP-a 2015.”.

BILK
http://www.facebook.com/bilkspace
BILK je osnovan u Zagrebu 1999. Nakon nekoliko godina žanrovskog eksperimentiranja i promjena u postavi, napokon kao trio 2006. za Moonlee Records izdaju prvi album “this BILK is radioactive”, koji je izvrsno dočekan od strane kritike i publike koja ih je imala prilike čuti po klubovima diljem Europe kao i na najvećim festivalima (Sziget, Exit, Seasplash, INmusic…). BILK su: Edi Grubišić Cipal (bubanj), Tin Oberman (sintesajzeri, vokal, Ableton) i Luka Vrbanić (bas, vokal, Ableton). Uvijek okrenuti nepoznatim horizontima probijaju ustaljene glazbene granice i izbjegavaju svrstavanje u žanrovske ladice. Na našim su prostorima bili jedni od pionira mijenjanja paradigme elektronske glazbe kao glazbe isključivo za DJ-e. Nakon višegodišnjeg rada uskoro im izlazi drugi album za Aquarius Records kojeg su najavili sa singlom “like2dance”.

Bitno je naglasiti kako MIMO bira izvođače prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Stoga i ovoga puta možemo očekivati jednu kvalitetnu i zanimljivu večer.

Koncerti imaju izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na portalu ziher.hr, te na MIMO Facebook pageu i MIMO Yotube kanalu / službenom MIMO webu.

Donacija za koncert iznosi 20 kuna.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE