Jučerašnje izdanje “Good Vibrations” programa u Vintage Industrial Baru bilo je obilježeno desetljetnom obljetnicom postojanja benda, zvanog, Narednik Lobanja i Vod Smrti. Uz zagrebačke miljenike, nastupili su i STIMULANS iz Splita i INCARNIT iz Švedske kao predgrupe.

Iskusni Splićani su bili prvi na redu kao zagrijavanje publike za nadolazeću trash metal svirku. Splićani rutinski odrađuju koncert pred omanjim brojem zalutalih metalaca koji se do kraja njihove svirke i vidno povećao. Nakon njih su išli Šveđani koji su relativno novi na metal sceni, ali sve veći broj metalaca je njihovu svirku popratio sa velikom dozom oduševljenja i energije.

Nakon nastupa veselih Šveđana, uslijedila je kraća stanka koja je služila da se glavne zvijezde večeri pripreme za nastup i uštimaju instrumente te da se okupi što veći broj publike jer uskoro kreće ono zbog čeka su svi došli u Vintage- Narednik Lobanja.

14633586_1800573160224030_142789599694541237_o

Uštimavanje je trajalo kojih 10-ak minuta koje su vrlo brzo proletjele zahvaljujući DJ-u koji je za to vrijeme puštao svojevrsni “Best off” svjetske metal scene. Dio, Judas Priest, Motorhead…glavno da je glasno i da je metal. Nakon što su se pjesme izredale, a instrumenti uštimali, nešto iza 23 sati na stejđ dolaze Narednik Lobanja i Vod Smrti.

14813629_1616774725294421_1653952523_n

O bendu sam već jednom prilikom pričao i nahvalio ih, nazvavši ih “najbolje čuvanom lokalnom tajnom”. Sa zadovoljstvom mogu reći da više nisu najbolje čuvana lokalna tajna, jer bendova popularnost raste iz dana u dan i nastupaju diljem Hrvatske. Dečki imaju nešto što se ne može kupiti niti umjetno stvoriti, originalnost. Njihov zvuk jako podsjeća na stare dane thrash metala i rane uratke Sepulture, Kreatora, Slayera i Venoma te vuče utjecaje od side projekta srpskog Punk/metal benda Piknik, Horror Piknik.  Po čemu su toliko originalni? Po tome što su pronašli svoj izgled i glazbu i toga se drže. Obučeni u vojničke odore i namazani sa vojničkim bojama sviraju thrash metal ratne tematike. U redu, sad smo nahvalili bend, ajmo sad pričati o njihovom nastupu.

14711088_1800572943557385_6832732595070112519_o

Momci rasturaju. Bez imalo suzdržavanja mogu reći da je ovo bio jedan od boljih metal koncerata na kojem sam bio. Imaju karizmu i vidi se da vole to što rade. A to što rade, rade jako dobro!  Naguravanje u prvim redovima je počelo u samom startu i nije stajalo do samog kraja koncerta. Odsvirali su sve svoje poznate hitove i još se za sam kraj tu i ušuljala obrada velikog hita grupe Venom, Witching Hour. Da Narednik Lobanja i Vod Smrti kojim slučajem pjevaju na engleskom jeziku već bi sve svi veći metal festivali diljem Euorpe trgali za njima i zvali ih na koncerte. Jednostavno imaju taj žar i agresivnost koju metal publika obožava. Iskreno se nadam da će budućnost NLiVS donijeti još veće koncerte, još bolju glazbu i još veću kvalitetu produkcije. Jer baš poput L’Oreala, oni to zaslužuju.

Share.

About Author

Pišem posvuda. Stalkaj me na instagramu; /gogowantsgainz

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE