Iz Zagorja već dulje vrijeme proizlaze novi kvalitetni bendovi, a zagorski bregi poprište su nekoliko istaknutih glazbenih (a i filmskih) festivala. Sljedeće je na repertoaru treće izdanje Zabok Hardcore Madnessa koje će se održati 10. rujna u Regeneratoru.

Ove će godine Zabokom zaprašiti Motus Vita Est, .upset, B.T.K. i mađarski Drawing, riječima organizatora „za svakog ponešto“. Cijena ulaznice je 20 kuna (uračunato i tradicionalno piće dobrodošlice), a prikupljat će se i donacije za pse koji se nalaze u azilu Prijatelji u Čakovcu.

Motus Vita Est je legendarni zagrebački HC punk bend čiji je prvi demo snimljen davne 1988. Pjesmom Živjela sloboda stvaranja! odriču se strogog stilskog etiketiranja kroz slobodu svega što koristi atmosferi određene pjesme. Simbol toga je i logo Motusa: čovjek koji razbija okvire u svim mogućim smjerovima.

.upset je hardcore bend iz Zaboka s petnaestogodišnjim stažem koji su dosada dijelili stage s najvećim imenima svjetskog hardcorea poput Madballa, First Blooda, Slapshota, Pro-Paina, a objavili su i dva full length albuma, a ove godine i EP Dark Times koji će promovirati na svirci.

 
Iz mađarskog Soprona dolazi Drawing, bend koji svoju glazbu, ali i životni stil opisuju kao „čisti old school hardcore“ iako se tu može pronaći i utjecaja punka, rapa, thrasha, itd. Pjevaju na mađarskom i ističu da im je to jako bitno.

B.T.K. je zagrebački bend nastao u svibnju 2015., kako kažu, iz čiste zafrkancije i želje za svirkom. Trenutno su u studiju i album prvijenac bi trebao izaći na jesen. Sviraju žestoki street punk s ponekim Oi! i HC riffom, a kao uzore navode bendove poput: Agnostic Front, Anti-heroes, Dead Kennedys, Ramones, Ciroza Jetre i sl.

Event možete pratiti na Facebook stranici OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE