Nakon ovogodišnjeg, najposjećenijeg izdanja u 16 godina postojanja, EXIT festival 2017. proslavit će 50 godina od čuvenog “Ljeta ljubavi” (Summer of Love)! Tijekom sljedeće godine EXIT će obilježavati događaje iz 1967., kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvijek promijenio svijet. Ovaj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih krajeva planeta oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi te imao nemjerljiv utjecaj na suvremenu glazbu, ali i kulturu u cjelini. Znak mira, šarena odjeća i cvijeće u kosi prve su asocijacije na “ljeto ljubavi” i pokret u čije najveće tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i spolnu ravnopravnost.

Ljeto ljubavi simbolizira početak hipi pokreta iz kog je nastala, ne samo suvremena glazba, već i glazbeni festivali kao mjesto proslave života s ciljem društvenih promjena. EXIT je jedan od rijetkih aktivnih glazbenih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji njeguje tekovine prvih glazbenih festivala koji su prije svega imali snažnu društvenu misiju. Baš zato, smatramo da je naša dužnost podsjetiti svijet na događaje od prije 50 godina i poruke tadašnjeg pokreta koje su današnjem svijetu potrebnije nego ikada prije“, izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

EXIT_2016_Main_Stage

Kulminacija velikog jubileja dogodit će se na EXIT festivalu koji će se održati od 6. do 9. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a fanovi iz cijelog sveta već od danas mogu se prijaviti za prve, najpovoljnije ulaznice čija rana prodaja počinje uskoro. Broj ulaznica po ovim najpovoljnijim cijenama je ograničen te požurite osigurati mjesto za predstojeće ljeto ljubavi: https://exit-adventure.typeform.com/to/sgQPeJ

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE