Ove godine vinkovačka ekipa iz projekta Naša Stvar se ponovno aktivirala i bacila na organizaciju Naša Stvar Open Aira.

Ove godine održat će se drugi put po redu – Naša Stvar Open Air – na slavonskom salašu Pikov Stan koji se nalazi samo deset minuta od vožnje od centra Vinkovaca. Pikov Stan predstavlja autentičnu slavonsku arhitekturu koju za ovu priliku pojačavaju s puno zvučnika, dobrih vibracija i zabave. Fokus je ove godine na domaćim DJ-ima, momcima koji su kroz prošlu sezonu bili gosti Naša Stvar klupskih partija u vinkovačkom Vanilla Clubu. Posjetitelje čeka dvostruko više izvođača nego prošle godine, tu su domaći DJi od kojih će biti i live setova, b2b-a a za kraj partija u 8 ujutro pripremaju iznenađenje. Naša Stvar je ove godine bila vrijedna te su imali redoviti klupski program, par gostovanja mjesečno te su čak pustili prvu kolekciju svojih majica u prodaju.

Prošle godine je na Open Airu bilo preko 500 ljudi, a među glavnim izvođačima su bili Jan Kinčl Zero i Moz. Za drugo izdanje nisu trebali potegnuti dalje od Nove Gradiške odakle stiže Yakka, aktivno prisutan na domaćoj i svjetskoj elektronskoj sceni kao producent i DJ posljednjih 5 godina kroz autorska izdanja, remixe te nastupe u Hrvatskoj i susjednim državama. Stiže i Ervin Mandari, DJ koji je svirao s velikanima kao što su: Billy Nasty, Nathan Coles, Valentino Kanzyani, Marko Nastić, Petar Dundov, Dejan Miličević, Lea Dobričić, Miss Sunshine, Seraphim Codex, Milenko, Dr. Adji, Predrag Janus, Zero, Pete Dux.. Vrsta glazbe koju pušta većinom su žanrovi housea (tech, deep), ali i techno, sve dok u njemu ima soula i groova.

Iz Vukovara u goste dolazi Xenex koji je u svojoj karijeri do sada nastupao po Kini, Austriji, Srbiji, Sloveniji.. Svirao je uz Dejan Miličevića, Veztax, Ivee, Goncalo M, Chris Chambers, DJ Cristiao i druge. Najčešće svira techno i tech-house s dobrim vibrama za prodrmati floor. Vinkovačka publika ga je mogla čuti pred nekoliko mjeseci na redovitom klubskom programu Naša Stvar u Vanilla clubu.

Fixsell voli svirati pred jutro tako da se veselimo čuti njegov set koji će pripremiti za Sopotsku publiku. Organizator je brojnih evenata i projekata, sa zadatkom bezgraničnog pomicanja techna, različitim elementima svih oblika od progresivnijeg do tvrđeg techna u svojim setovima. Nastavlja organizirati što više evenata techno manifestacija i dijeliti svoje viđenje underground glazbe i s jedne i druge strane dj-pulta.

Tu je i Moz, producent i DJ iz Orahovice. Jedan je i od resident DJ-a Ferragosto Jam festivala. DJ setovi ovise o prigodi i oslanjaju se na kreativnost, a kod 4×4 seta se mogu čuti zvukovi techna i housea prožeti elementima acida.

Osim toga, čeka vas još šest izvođača s vinkovačke scene, neki premijerno a neki već uhodano. Krpan i Siky će odraditi b2b set a njih ovo ljeto možete slušati na Reunitedu, Pannonianu i Ferragostu među ostalim. Lil’Bear je ponajbolji beatboxer u državi a i šire te jedva čekamo čuti nove zvukove koje je razvio kroz zadnjih godinu dana. Tu je i Milka, DJ koji je zadužen za otvaranje klupskih večeri zadnje dvije sezone te se veselimo čut njegov live set koji će pripremiti i po prvi puta izvesti upravo za ovu priliku. Metzi su b2b projekt Lu Kakua i Marga te po riječima organizatora možemo očekivati laganu tech-house uvertiru za cijelu noć od njih. Audible je poprilično novo ime ali s odličnom kolekcijom house, disco, funk i soul traka.

Preostaje čekati ostale novosti i zatvoriti sezonu partijanja u Vinkovcima. Više informacija o cijelom događanju možete dobiti na službenoj stranici i eventu:

https://www.facebook.com/events/1129826080423006/
https://www.facebook.com/nasastvarrec/

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE