I ove godine će „Zeleni otok“ usred Budimpešte na tjedan dana postati mjesto multikulturalnih, umjetničkih, društvenih i glazbenih susreta! Pola milijuna posjetitelja iz 90ak zemalja svijeta, ponovno će se, 24. godinu za redom, okupiti na najvećem otoku na Dunavu, a sve kako bi uživali u svemu što nudi jedan od najvećih i najbolji europskih ljetnih festivala – Sziget festival!

sziget2

Organizatori su se potrudili na otok dovesti neke od trenutno najpopularnijih glazbenika današnjice, pa će tako posjetitelji Festivala moći uživati u više od 60ak koncerata, na nekoliko različitih pozornica.

Glavninu glazbenog dijela festivala čine tzv. „Main stage“ i „A38 Arena“, pozornice na kojima se svakodnevno izmijenjuju najpoznatiji svjetski glazbenici i bendovi. Ove godine festival će otvoriti Die Antwoord te Skunk Anansie, a svi fanovi punka na svoje će doći uz Marky Ramone’s Blitzkrieg. Sljedeći dan publika će uživati uz višestruko nagrađivanu glazbenicu Rihannu, a atmosferu će dodatno rasplamsati Parov Stelar i trenutno popularna . Petak je rezerviran za Manu Chao La Ventura, svjetski poznate Bastille te kantautora John Newmana.

sziget3

U subotu će publika skakati na koncertima Musea i benda Bring Me The Horizon, a možda je bitno za napomenuti da će na World Music Stage-u tada zasvirati i nama dobro poznati Kultur Shock. Nedjelja na Szigetu sve je samo ne obična nedjelja – umjesto ručka i spavanja, posjetitelji će obuti cipele za ples i razbacati se na Davida Guettu, a svi ljubitelji nešto žešćeg zvuka moći će poslušati Sum 41. Ponedjeljak na Szigetu začinit će Sia i M83, dok će posljednji dan festivala publiku do kraja izmoriti Crystal Castles, Bullet For My Valantine, Lumineers i mnogi drugi.

sziget4

Uz sav glazbeni program, na Szigetu se tijekom cijelog dana događa nešto zanimljivo, posjetitelji mogu uživati u cirkusu, na raznim dramskim i plesnim predstavama, uživati u muzeju, umjetničkim instalacijama postavljenim na cijelome otoku ili jednostavno puniti baterije na Sziget plaži, stoga požurite jer je već 90% karata prodano u samo tjedan dana, a ovaj spektakl zasigurno ne želite propustiti!!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE