Najavljen je novi niz izvođača za ovogodišnji UFO festival u Osijeku. Tako će se već najavljenim glazbenicima u dvorištu bivšeg kluba Vege pridružiti imena poput Other Eyes Wise, osječkog mladog sastava Candyflip te benda Kraj Programa.

 

Other Eyes Wise londonski je metal sastav koji nije stran hrvatskoj publici, a ovog ljeta stat će na UFO festivalu u sklopu aktualne turneje. Osim što odišu progresivnim asocijacijama na bendove poput Opetha i Toola, ovaj bend također dominira i heavy metal dijelovima stare britanske škole Iron Maidena. Imaju dva studijska albuma koja će 22. lipnja predstaviti osječkoj publici.

 

Mladi i perpsektivni osječki bend Candyflip najbliže se može definirati kao grunge iako svojom ekstatičnošću i žestinom odskaču od velike većine današnjih bendova na osječkoj, ali i hrvatskoj glazbenoj sceni. Momci su nedavno pobijedili u polufinalu HGF festivala, a posljednjeg dana festivala (25.lipnja) dolaze pokazati što znaju na velikoj bini UFO-a.

 

Za kraj (ali ne i kompletan kraj line up-a) – Kraj Programa. Riječ je o riječkom sastavu koji prakticira žanr punk rock i pop punk te stoji kao jedan od najaktivnijih i ponajboljih sastava iz tog područja na ovim prostorima. Imaju dva studijska izdanja te jedno EP izdanje. Na pozornicu će stati 25. lipnja.

 

UFO festival ove godine se održava od 21. do 25. lipnja. Upad je besplatan. Više najava uskoro.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE