Osječki glazbeni festival UFO (Urban Fest Osijek) objavio je kroz nekoliko prethodnih dana svoje prve izvođače ovogodišnjeg izdanja. UFO se održava od 2004. godine, a posljednjih nekoliko godina stalna lokacija festivala je dvorište bivšeg kluba Vega.

 

Kao što je to bio običaj i prije dvije godine, povodom održavanja svjetskog prvenstva u nogometu, tako se i ove godine na festival vraća veliko platno i projekcija utakmice Hrvatska – Španjolska prvog festivalskog dana, dok će za glazbeni program bit zadužen riječki bend irske glazbe – Belfast Food. Bend je nedavno izdao svoje novo studijsko izdanje nakon desetak godina izbivanja iz studija, a u Osijeku će se predstaviti s novim radom 21. lipnja.

 

U četvrtak 23. lipnja kao headliner nastupit će osječki reper Kandžija sa svojim pratećim sastavom Gole žene. Kandžija i Gole žene imaju novo studijsko izdanje Nema labavo, a u ožujku ove godine su dupkom ispunili zagrebačku Tvornicu kulture. Na domaćem terenu će zagrijati publiku trećeg festivalskog dana.

 

Kako je to već običaj, UFO daje priliku mladim i neafirmiranim bendovima da zasviraju na velikoj pozornici pred širom publikom. Ove godine će isto tako demo bendovi doprinijeti razvoju festivala svojim radom i autorstvom. Za sada su najavljeni nastupi sarajevskog “posttraumatic hardcore” (kako se sami vole prozvati) benda Flatline, čakovačkog Clone Agea, beogradske Seljačke Bune i osječkih rokenrolera iz benda Garage In July. Garage In July je ujedno imao i svoj prvi nastup na UFO festivalu prije pet godina, a ovog puta se vraćaju kao isklesani i afirmirani bend s dva LP albuma, jednim live izdanjem te jednim EP-em.

 

UFO se ove godine održava pet dana, od 21. do 25. lipnja.

 

Za sve ostale informacije posjetite službenu stranicu festivala i Facebook stranicu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE