Varaždinski kantautor Seine, iza kojeg se ne skriva Ivan Ščapec, objavio je videospot za pjesmu “Kritika čistog razuma“. Spot je režirala Marina Uzelac, poznata po suradnji s bendovima Artan Lili, Grupa Ti i Nežni Dalibor, te Dražen Hižak, poznati varaždinski “programer-vagabundo”, koji potpisuje i digitalnu obradu psihodelijom. Video je napravljen uz pomoć programskog jezika processing, kojim se pomoću koda stvara vizualizacija.

   “Kao što “Kritika” nije politička pjesma, tako jest o hrani. Videospot ostavlja gledaoca u nedoumici: da li je pjesma zaista o hrani ili ona u kontekstu spota funkcionira kao metonimija za ljudske potrebe u općenitom smislu, tako predstavljajući tjelesno, životinjsko i nemilosrdno, nasuprot duhovnoj uzvišenosti koncepta morala te čovjeka, njegova demiurga? O svemu ovom autor se izjasnio kako “kanibalizam ne opravdava besvijest” te da bi “ljudožderi ipak morali biti u stanju voljeti se, potrebama usprkos. Ako mogu životinje, mogu i hamburgeri.”

Također, Seine najavljuje i balkansku turneju gdje će u 7 dana odsvirati 8 koncerata. Po povratku će zajedno sa svojim producentom Mekotanovićem nastupiti i na sjeveru Hrvatske. Datumi turneje su sljedeći:

02.05. Slad, Pančevo (RS)
03.05. Black Hole, Gornji Milanovac (RS)
04.05. SKC, Kragujevac (RS)
05.05. Kanal 103 (radio)
05.05. MKC, Skopje (MK)
06.05. Tajno (MK)
07.05. Agora, Kumanovo (MK)
08.05. Feedback, Niš (RS)
13.05. izaškole, Koprivnica
14.05. AKC Attack, Zagreb

Seine možete pratiti na njegovom službenom Facebook i Bandcamp profilu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE