Virovitički rock bend Vatra, predvođeni simpatičnim frontmenom Ivanom Dečakom ne skrivaju svoju ljubav prema Osijeku, što pokazuju učestalim dolascima (Gradski Vrt 2014., Kazamat 2015.), no Osijek voli njih još više te im to pokazuje kroz horde vjernih obožavatelja na svakom koncertu. Ni ovoga puta u Gradskom Vrtu nije bilo drugačije. Prošli njihov koncert na ovom prostoru održao se krajem 2014. godine, a zbog nešto lošije organizacije (podij je bio u glavnoj dvorani što je davalo dojam neispunjenosti dvorane i manjka gledateljstva) nije prošao onako kako to Vatra zaslužuje. Ono što jest zajedničko prethodnom i ovom koncertu je to što je ulaz bio ponovno besplatan te svakako moramo zahvaliti organizatorima na tom potezu u doba kada su mnogi bendovi preplaćeni, kao i ulaznice za njihove nastupe.
Koncertni prostor nije bio u glavnoj dvorani kapaciteta oko pet tisuća sjedala, već je premješten u jednu od dvije manje dvorane koje primaju nekoliko stotina posjetitelja, stoga se jasno mogla primjetiti ispunjenost cijelog prostora. Uvod u nastup trajao je poprilično dugo, negdje oko 20 sati na pozornicu su kao predgrupa stupili vinkovački bend Revolution, koji je publiku zabavljao obradama raznih domaćih i stranih hitova. Dvorana Gradski Vrt također je poprište Grand prix Osijek Žito Challenge Cup-a ponajboljih gimnastičara svijeta te smo tako u razdoblju od 21-22:15 sati imali prilike vidjeti ždrijeb gimnastičara za njihova natjecanja, uz povremene stanke radi poneke nagradne igre ili plesnog nastupa.

13115518_10208514452450378_1751383162_n
Glavni izvođači večeri koje su svi iščekivali, predvođeni Ivanom Dečakom, popeli su se na pozornicu negdje oko 22:20, uz gromoglasni pljesak publike koja je već lagano postala nestrpljiva podužim uvodnim programom. Svoj nastup započeli su pjesmom Tremolo te nastavili u ritmu sa još nekoliko ‘starijih’ singlova kao što su Glava kojom ne razmišljam, John Travolta i Eskim. Naravno, kako mlađa publika koja nije toliko upoznata sa starijom diskografijom benda ne bi ostala zakinuta i u tišini, izvođači su presjekli tu tišinu sa nekoliko pjesama novog albuma kao što su Igle te njihov veliki hit – Saturn. Nakon gotovo svake pjesme, Dečak je prepričao poneku anegdotu koja ga veže za Osijek, što su gledatelji znali cijeniti. Nadaleko se vidi da je on osoba koja ne robuje rutini i dosadi, jer koliko god nastupa godišnje imali i koliko god njihovih koncerata sam pohodio, nikada ne primjetim da je nastup recikliran, jer Dečak uvijek ima neke nove poteze, interakcije s publikom gdje ju animira na način da i ona sama sudjeluje u izvedbi koncerta, ili pak neprestanim dodirima i komunikaciji s prvim redovima publike (kao i završni selfie koji je čini se postao tradicionalan). Uslijedilo je još nekoliko stariji pjesama poput Vojska od Terakote, Ima li budnih, koje su isprepletene sa hitovima novog albuma kao što su Jantar i Kraj. Kao što je bilo i očekivano, vratili su se na bis i odsvirali još nekoliko pjesama: Ruska, Vrati se, Bilo je dobro dok je trajalo i Tango, bez kojeg nije mogao proći koncert.
Nastup su završili oko 23:30 te su se zaputili prema osječkoj Tvrđi na nastavak večeri, dok je publika lagano kretala prema izlaznim vratima. Za razliku od prošlog koncerta u istoj dvorani koji zbog svoje strukture (udaljenost pozornice od publike) nije mogao pružiti energiju i rasplesanost kakva se tražila, ovoga puta sve je bilo na mjestu te se razmjena energije između Dečaka i publike mogla vrlo jasno osjetiti. Većinski dio publike očekivano su činili tinejdžeri(ce), no bilo je i starije populacije koja jednostavno voli čuti dobar rock. Svi vole ono što je besplatno, a ruku na srce za koncert ovakve kvalitete sigurno nikome ne bi bio problem izdvojiti određenu svotu novaca. Vatra nas nije ni ovaj puta razočarala te željno iščekujemo njihov sljedeći dolazak. Kako bi oni rekli, bilo je dobro dok je trajalo, pa neka onda traje.

Lista pjesama:

13090153_10208514686256223_1261577228_n

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE