Noel Gallagher, jedan od najznačajnijih glazbenika britanske rock scene i bivši vođa Oasisa u utorak 16. kolovoza, održat će koncert na zagrebačkoj Šalati. Bit će to prvi i ekskluzivan Gallagherov nastup u cijeloj regiji, a kako prenosi organizator koncerta, Los Angeles Agency, upravo je legendarni glazbenik inzistirao na nastupu u Hrvatskoj.

Uz dužno poštovanje Liamu Gallagheru i ostalim talentiranim članovima grupe, razlog zašto je Oasis postao najveći britanski bend u posljednjih 20 godina nalazi se u autorskom i kreativnom doprinosu starijega brata Noela. Tijekom aktivnih 18 godina grupa je prodala više od 77 milijuna ploča te nam ostavila nezaboravne hitove poput Don’t Look Back In Anger, Live Forever, Wonderwall, Supersonic, Whatever i mnoge druge.

Nakon raspada Oasisa 2009. godine Noel se posvetio samostalnim projektima i dvije godine kasnije formirao Noel Gallagher’s High Flying Bird (ime je inspirirano Fleetwood Macom i Jefferson Airplaneom). Ubrzo je objavljen debitantski album, koji nosi isto ime kao i bend, s kojeg je najupečatljiviji trag ostavila The Death Of You And Me. Sljedeći album Chasing Yesterday objavljen je u veljači 2015. i oborio je rekord u prvom tjednu prodaje u britanskim trgovinama.

High Flying Bird je dosad proputovao po gotovo cijeloj Europi, Rusiji SAD-u, Meksiku i Japanu. Čini se da je i Noel primijetio da je u svojoj dugogodišnjoj karijeri zaobilazio našu regiju i ovo ćemo ljeto ispod otvorenog zagrebačkog neba napokon imati priliku uživati u izvedbi monumentalnih rock hitova i prgavoj karizmi jednog od najvećih glazbenih autora…pa svih vremena.

Ulaznice su u prodaji od 12. travnja po cijeni od 170 kuna.

Od 1. svibnja do 15. kolovoza cijena ulaznica iznosit će 190 kuna, a na dan samog koncerta 220 kuna.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
  • online na www.eventim.hr

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE