Glazbeno – scenska atrakcija La Fiesta djeluje na sceni već neko duže vrijeme te je samo pitanje vremena bilo kada ćemo ih moći vidjeti u našoj prijestolnici. Tim La Fiesta grupe sastoji se od nekolicine izvođača raznih glazbeno – plesnih područja, od EDM gostiju kao što su Alexandar Som i Fedde le Grand u ovom slučaju, preko poznatog violinista Miguela Lare pa sve do umjetničkih atrakcija koje sačinjavaju plesači obučeni u razne kostime u kojima izvode akrobacije kako na zemlji tako i u zraku. Svojim osebujnim nastupima i popularnošću La Fiesta tim je pridobio na popularnosti te nas stoga ni ne treba čuditi što su uspjeli kao posebnog gosta dovesti Fedde le Granda, jednog od najpoznatijih EDM izvođača ovoga stoljeća, a društvo su mu pravili vrlo kvalitetni Španjolski DJ Alexander Som, poznati violinist Miguel Lara te domaće uzdanice u vidu DJ-a Aldo Moro i Matroda.

Koncert se održao u zagrebačkom Hypo Centru na Slavonskoj Aveniji, potresenoj nedavnim urušavanjima ceste pa smo stoga na putu do koncertne lokacije mogli vidjeti jednu ogromnu rupu za koju ćemo se pretvarati da je uzrokovana dolaskom velikih gostujućih imena. Koncertni prostor vrlo je lijepo sređen te se osjećala velika doza ‘finjaka’, svi gosti obučeni u košulje ili odijela, vrlo atraktivne hostese koje su bile na raspolaganju u svako doba noći te sponzorstvo Jamnice Sensation koje se definitivno nije skrivalo, sudeći po količini objekata koji su ukazivali na sponzorstvo, bili to dekorirani Sensation stolovi, frižideri, držaći za alkoholna pića ili sama sjedala koja su služila za odmor od neprestanog skakanja.

12963643_1180158272001914_3059257282437564630_n

Proces početka događaja započeo je nešto nakon 22 sata kada su počeli dolaziti prvi gosti, a negdje oko 23 započela je i sama svirka gdje su se mogli čuti razni kvalitetni tech – house hitovi koji su odskakali od ostatka večeri gdje je uglavnom prevladavao EDM zvuk. Nakon ponoći počela je dolaziti velika većina gostiju koji su željeli vidjeti glavnu atrakciju – Fedde le Granda, no do njegovog nastupa bilo je još podosta čekanja. Oko pola 1 nakon ponoći za pult je stao Španjolski DJ Alexander Som te je rasplesao publiku mnogim trenutačno vrućim hitovima kao što su ‘Hotline Bling’ od Drakea i ‘Tear the roof’ od Alessa. Također smo mogli čuti i njegove EDM izvedenice hitova kao što je ‘Ain’t no mountain higher‘ koje definitivno zanimljivo zvuče u techno verziji. Alexander Som je zagrijavao publiku otprilike do 1:40 sati kada je na scenu došao neponovljivi Fedde le Grand, Nizozemski techno veteran koji iza sebe ima stotine i stotine nastupa, ali i dalje prikazuje jednak entuzijazam kao da mu je prvi, što je hvalevrijedno. Moglo se pretpostaviti da će on biti glavni razlog dolaska mnogih gledatelja pa nas ne mora čuditi što je velika većina gledatelja došla tek kad je Fedde započeo svoj set. Nezahvalno i neprecizno bi bilo komentirati koliko je točno bilo ljudi, ali prema nekoj mojoj slobodnoj procjeni Hypo Centar je bio ispunjen do nekih 80% svojeg prostornog kapaciteta.

Fedde je svoj set otvorio sa klasikom ‘let me think about it’, a nakon toga uslijedilo je nekoliko obrada svjetskih hitova kao što su ‘How deep is your love‘ od Calvin Harris, ‘Hum‘ od EDM kolega Dmitri Vegas&Like Mikea te filmski proslavljeni hit ‘Heads will roll’ od grupe Yeah Yeah Yeahs. Set se nastavio sa pjesmom ‘Feel good‘ koja se nalazi na posljednjem njegovom studijskom albumu ‘Something real’ te njegovim poznatim EDM bangerom ‘Twisted‘ koji je bacio cijelu publiku u trans. Uslijedilo je još nekoliko poznatih obrada pjesama kao što su ‘Put your hands up for Detroit‘ te ‘If I lose myself tonight‘ od Alessa. Fedde le Grand svoj je nastup priveo kraju negdje oko pola 4 ujutro.

12994354_1180158725335202_7370473033333170437_n
U međuvremenu, za trajanja njegova nastupa mogli smo također vidjeti i pokrete vrsnih akrobata La Fiesta tima koji su stvarno bili vrijedni divljenja te su dali publici dodatnu dozu ushićenosti izazvanu akrobacijama koje su se odvijale u zraku uz pomoć crvenih marama za koje su bili uhvaćeni (no ne i privezani). Nakon završetka nastupa Fedde le Granda na stage se popeo poznati španjolski violonist Miguel Lara koji je sa svojom violinom svirao razne obrade EDM hitova. Netom nakon njegove svirke koja je trajala nekih dvadesetak minuta, za one kojima nije bilo dosta ‘rejvanja’ pobrinuo se domaći elektro izvođač Matroda koji je puštao hitove do ranih jutarnjih sati.
Svatko će imati svoj dojam na kraju cjelokupnog eventa te bi se možda i moglo razglabati o tome da li je uloženih 100 kuna ( što je podosta visoka cijena karte za naše prilike) bilo vrijedno onoga što se dobilo, ali ja ću ipak zaključiti da je bilo vrijedno, jer ovo nije bio ‘samo koncert Fedde le Granda’ već cijelokupna glazbeno – plesna atrakcija koju su gledatelji imali prilike vidjeti te sam siguran da (iako u manjini) je također bilo i onih koji su primarno došli vidjeti La Fiesta akrobatske plesače, ili violonista Miguela Laru, a da je Fedde bio tek sekundarni razlog dolaska. Stoga, kad se sve to sagleda u paketu, može se zaključiti da je ipak dobiveno opravdalo uloženo te se veselimo sljedećem dolasku La Fiesta tima u nadi da će organizirati barem približno kvalitetan event kao sinoć.

Photo by: Party.hr

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE