Izbor između ugodne, ali skupe hotelske sobe koja je daleko od festivala, te šatora koji je jeftin, blizu festivala, ali neudoban, naveo je mladu osječku ekipu kreativaca na projekt koji je rješenje za navedene probleme – Nearby Hostel.

9ab06d6a983ab228a9fd9b87a10908e4

Naime, četveročlani osječki tim koji stoji iza projekta Nearby Hostel je na Indiegogo platformi ovih dana započeo crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju prvog mobilnog hostela na svijetu. Nearby Hostel zamišljen je kao jednostavan mobilni hostel koji bi se lako prenosio na više festivalskih lokacija, pri čemu kompletna instalacija (montaža/demontaža) ne bi trajala dulje od pola sata.

Ideja za projekt proizašla je iz vlastitih, uglavnom loših iskustava sa smještajem na festivalima. Festivali se uglavnom rade izvan gradova, smještaj u hotelima je potrebno rezervirati mjesecima ranije, pogotovo preko ljeta, te su cijene visoke, a tu je i pitanje prijevoza od festivalske lokacije do hotela. Alternativa je spavanje u šatoru koje ima svoje čari i jeftino je, ali s druge strane je nesigurno, neudobno i često bez osnovne infrastrukture. Sve veći broj festivala, te samih turista na području Hrvatske, ali i Europe mogao bi biti plodno tlo za realizaciju ovog projekta.

nvtfouewpppide3p7bbw

Projekt možete podržati donacijom na Indiegogo profilu, a više informacija o samome projektu možete dobiti na službenoj web i Facebook stranici.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE