Osječki reper Dooplee (Davor Dundović), nakon nekoliko godina pauze u samostalnom radu, objavio je novu pjesmu pod nazivom Otisak, koju prati videospot sniman na različitim mjestima Osijeka.

Otisak je tako prvi predstavnik istoimenog albuma kojeg će Dooplee predstaviti publici 22. travnja ove godine, a koji će ujedno biti i njegov drugi album nakon albuma 22 iz 2012. godine.

Spot je snimao Phan, a za scenarij, režiju, produkciju i montažu spota i pjesme zaslužan je sam Dooplee, dok instrumental potječe od Jay Z-a, Kanyea Westa i Otisa Reddinga iz pjesme Otis. Pjesma je snimama u Loš Utjecaj Studiju.

„Album je nastao kao nuspojava situacije u kojoj sam se našao, a to je bio odlazak za Dublin. Od 2014. godine pa do samog puta u Irsku, intenzivno sam provodio vrijeme u studiju radeći na tuđim pjesmama i albumima. Dva tjedna prije puta se pojavila ideja da bi se trebao iskompilirati makar kakvi materijal uzevši u obzir da dugo nije pušteno van nešto novo i da ne odem iz studija, a da ne ostavim ništa iza sebe. Album je mix jedne starije pjesme, iz 2010. godine, dvije koje su nastale u 2015., a nisu bile dovršene dok su ostale svježe i snimljene, a i većinom napisane ili nadopisane u tim zadnjim danima prije puta. Album sadrži 11 pjesama kao simbolična poveznica na datum kad sam putovao (11.03), a ujedno je polovina prošlog albuma „22“ koji je i imao 22 pjesme…Album sadrži djelomično pjesme klupskog štiha i dobar dio tematskog; što socijalnog što „everiday lifestyle“ stila. Nije bilo puno komplikacija i oko konstrukcije… u većini slučajeva se gledalo da ne budu klasične – vers – refren – vers – refren dok se u nekima od te norme nije moglo odstupiti. Na albumu gostuju „VeB“ iz Beograda…jedan od „All Star MC-a“ iz „Rap Skillza“, Alexey PDX iz Đakova te kao poseban gost na albumu pojavljuje se mlada pjevačica iz Osijeka Dora Vestić koja je svojim gostovanjem i doprinosom podigla album i pjesme na jedan sasvim novi nivo.” – ovim riječima album nam je ukratko predstavio Dooplee.

Album će se u tom periodu naći na Free Downloadu, a dotad, stay tuned.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE