Adrian Tkalčec dvadesetjednogodišnji je student sa zagrebačkom adresom. Deset godina svoga života proveo je u Australiji, te je glazba vrlo važan dio njegovog života. Gitaru  svira već 7 godina, te je imao priliku svirati u nekoliko metal bendova, ali je zbog želje za originalnošću i apstraktnoj glazbi odlučio pokrenuti svoj solo projekt inspiriran psihodeličnim i ambijentalnim zvukovima Pink Floyda, odnosno gitarista Davida Gilmoura, za kojeg kaže da mu je najveća glazbena inspiracija za pokretanje ovog projekta.
12825475_10205907494387354_1716147472_n

Ispričao nam je svoju osobnu priču o začetku projekta.  “Sve je krenulo tu noć kada mi je član obitelji pred očima preminuo, otišao sam u svoju sobu i snimio prvu pjesmu pod nazivom “Spirit Leave“, što je bilo prije 3 godine. Povodom toga počeo sam snimati više pjesama tog ambijentalnog stila kada bih dobio inspiraciju, ali sam u to vrijeme gledao na taj projekt kao nešto za svoju dušu, te nisam ni pomišljao objaviti te pjesme negdje. Kako je vrijeme prolazilo tu i tamo sam pustio prijateljima svoje pjesme na što su me uvijek upitali zašto ne objavim to jer im se jako svidjelo. Tu sam dobio dodatnu inspiraciju te počeo snimati sve više i više pjesama tog stila, na kraju sam izabrao 15 najboljih i objavio kao album pod nazivom ”Harmony of Echoes”.”

Cijeli album snimljen je i produciran samostalno, uz korištenje samo gitare s više efekata, te pokoji apstraktni soundtrack.

Kako nam Adrian kaže,  “Album ima dublje značenje, vodi slušatelja na put kroz život, od rođenja do smrti, od sreće do tuge i straha, od raskida s voljenom osobom do potpune slobode i drugog stanja uma i potpune promjene svijesti.”

Svaka pjesma snimana je s maksimalno emocija i ljubavi prema glazbi, te slušatelju daje slobodu da sam razvije svoju priču i značenje. Adrian nam se pohvalio da trenutno uči svirati klavir i didgeridoo, te polako kreće s vizijom za novi album u koji planira uključiti više instrumenata.

Adrianov album “Harmony of Echoes” možete poslušati na sljedećem linku:

Za kraj Adrian poručuje sljedeće: “Toliko od mene za sada, imajte na umu da sam sve snimio pretežno za svoju dušu, ali možda se još netko pronađe u ovoj glazbi, stoga se nadam da će vam se svidjeti i za slušatelje ugodno putovanje kroz album želim.”

I mi se isto nadamo da će se ovo odlično izdanje svidjeti našim čitateljima kao i nama, te da ćete uživati u ovom psihodeličnom putovanju ispletenom raznim osjećajima i uhu ugodnim zvukovima.

Adrianov rad možete pratiti na sljedećim linkovima: 
https://soundcloud.com/adriantkalcec
https://adriantkalcecmusic.bandcamp.com/releases

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE