a3405006183_10

Vinkovački indie pop trio Punčke objavio je drugi studijski album pod nazivom Ništa nije kako se čini, koji nasljeđuje hvaljen album Sunčano s povremenom naoblakom.

Jučer u podne krenuo je free download albuma sa stranice bandcampa (gdje je prvih 50 downloada bilo besplatno, a zatim je 5 €), a u fizičkom izdanju i dalje se može preorderati u njihovom shopu po cijeni od 50 kuna + poštarina.

Producent albuma je Hrvoje Nikšić, dok je mix i mastering odradio Mark Mrakovčić, a album je sniman u Kramasonik studiju. Ilustracije albuma napravila je Ana Uzelac, a dizajn Ena Baćanović (Ruby).

O samom albumu i procesu nastanka Punčke su rekle: “Zaista smo sretne što smo uspjele ovo napraviti jer iza nas je duga i teška godina. S albumom smo krenule još prije godinu dana i nismo očekivale toliko prepreka na putu. U ključnim trenucima smo se pitale tko smo, što smo, vrijedimo li išta, znamo li išta, jesmo li dovoljno dobre… Puno puta smo pomislile da je tu kraj, da više nema smisla, da treba dići ruke od svega. Puno puta smo morale kopati jako duboko ispod površine i suočiti se sa ne tako lijepim stvarima. Ali na kraju je sve to iza nas, a album je ispred nas i vas. Zato nemojte misliti da je album crn i samo crn. Jer ništa nije kako se čini na prvu. Samo treba malo zagrebati ispod površine. Nakon mraka uvijek dolazi svjetlo.”

Pjesme koje možemo naći na albumu su:

  1. Ništa nije kako se čini
  2. Tako je bolje
  3. Ocean
  4. Oni su tu
  5. Još jedan dan
  6. Jasna
  7. Protiv nas
  8. Snjegovi
  9. U mraku
  10. Olovo

https://punchke.bandcamp.com/album/ni-ta-nije-kako-se-ini

https://www.facebook.com/puncke/?fref=ts

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE