Osječki klub Exit, poznato gradsko sjedište alternativnije scene, bio je ove subote poprište nesvakidašnjeg događaja underground rap glazbe, budući da je u trosatnom programu sudjelovala nekolicina grupa i izvođača koji ipak nisu dio stalnog repertoara za domaću publiku.

U organizaciji osječkog producenta Davorina Đafrana (Chev Chelious), čiji angažman oko događaja kao i cjelokupnu organizaciju moram pohvaliti, nastupili su MC Rima uz support lokalnog beatboxera Tyfe, vukovarski reper KarizmatiK, osječke grupe Legosystem i Loš Utjecaj te naposljetku u ulozi headlinera, zagrebački (battle) reper Tibor uz potporu Žaegulj Zima, potentnog mladog MC-a također iz Zagreba.

Prvi su pred solidno popunjen auditorij u podrumu Exita izišli MC Rima i Tyfa, kao last-minute nadomjestak za osječkog repera Rektora koji je iz nepoznatih razloga neposredno prije održavanja eventa otkazao svoj nastup.

Red fristajlanja na određene teme (Strizivojna, vanzemaljci, … ), red repanja na Tyfin beatbox i tako je prošao polusatni performans čepinskog repera Rime, koji je hvalevrijedno brzopotezno ‘uskočio’ organizatorima nakon gore spomenute problematike, a nakon njega je pred okupljene izišao još jedan pulen Rap Skillz organizacije i već etablirani battle reper, KarizmatiK iz Vukovara.

 

DSC_5936

 

Mladi vukovarski izvođač i aktivist u Gradu na Dunavu također je imao pola sata da pokaže što zna, dok mu je na bini suborac bio još jedan Vukovarac, širi član Dregermajster Crew familije, Thing, koji mu je bio back vokal prilikom izvođenja pjesama.

 

DSC_5966

 

Domaće snage su došle na svoje kada je red došla grupa iz osječkog Donjeg grada, Legosystem.

Jezgra nekadašnje lokalne grupe Hip–Hop Ambasada, predvođeni još jednim miljenikom publike regionalnih battleova – Spitom i ovi su momci imali svojih pola sata da odrepaju nekolicinu pjesama. Zajedno s njima nastupao je njihov kvartovski kolega Tin, izvođač koji je krajem prošle godine objavio svoj album Livin’ proof i koji je zabilježio već par nastupa u Osijeku od izlaska spomenutog izdanja.

 

DSC_5993

 

Poslije njih nastupila je domaća grupa Loš Utjecaj, dobro poznati domaći akt sa mnoštvom nastupa u regiji iza sebe. Tri člana grupe (Dooplee, Trale i Phan, Tomba je bio odsutan) dodatno su se potrudili u namjeri animiranja prisutnih kada su se pojavili u bundama i sa šeširima na glavi, a što se tiče setliste, uglavnom su se bazirali na par zajedničkih singlova nedavno predstavljenih fanovima (Baci ko da vrelo je, Smrt Antuntuna, Jel) kao i solo pjesamom svakog od trojca.

Njihov nastup bio je dosta energičan i usklađen i ostao mi je u sjećanju kao jedan od boljih koji sam posjetio od spomenutih, a imam velik uzorak iz kojeg mogu povući paralelu. Dooplee je bio zadužen za animaciju i interakciju sa okupljenima, spomenuvši kako je teško zadovoljiti osječku publiku citiranjem Olivera Dragojevića i njegovih iskustava s tim naporom i jednog koncerta otprije više godina, a simpatije i reakciju dijela prisutnih izazvao je majicom sa slikom kontroverznog grafita iz crno vs. bijelo situacije u slučaju koji je nedavno podijelio hrvatsku javnost, riječ je o situaciji policajac-baka, u koju nećemo detaljnije ulaziti.

 

DSC_6070

 

U svakom slučaju, više nego korektan nastup nakon kojega je svoju osječku premijeru doživio Tibor iz Dregermajster Crewa kao i Žaegulj Zim.

Njegov nastup nije bio nešto naročito dugačak zbog Tiborovih problema s glasom koji je otkazao poslušnost nakon sedam pjesama.
Kvalitetan, jak vokal i Žaeguljevi uleti obilježili su ovaj polusatni nastup momka koji se također podosta isprofilirao na domaćoj battle rap sceni, u domeni Rap Skillz battleova kao i osvajanjem dva battlea uz freestyle i instrumentalnu podlogu u zagrebačkim klubovima Masters i Aquarius u zadnja dva mjeseca.
DSC_6100

 

Njegova setlista sačinjavala je dio numera sa prošlogodišnjeg albuma Pacino objavljenog u suradnji sa producentom Flowdeepom koji je iz razumljivih razloga (budući da spomenuti živi u Rovinju) nažalost bio odsutan.

Party se nastavio uz DJ Olivera na gornjem flooru i Armanda koji je i prije svih nastupa zagrijavao prisutne svojom provjerenom selekcijom old school pjesama.

 

Sve u svemu, jedan lijepi event za sve obožavatelje klasičnijeg prizvuka hip-hopa i uz neke grupe čije nastupe ne doživljavate baš svakog vikenda u Gradu na Dravi. Osobno sam pristaša ideje da se takva tendencija povremeno nastavi i dalje.
Ovog vikenda očekuje nas još jedan sličan događaj, koncert General Wooa koji u Epic dolazi sa svojom Ziggi pratećom puhačkom sekcijom. Tko voli, nek izvoli.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE