Neprikosnoveni vladari žestokog punk i metal zvuka, duboko ukorijenjenog u najdubljem undergroundu, dolaze u gitarske hramove Exit festivala, na Fusion i Explosive pozornice! Najbolji živi punk bend i jedan od najutjecajnijih street punk sastava ikada, Cock Sparrer bit će headlineri Fusion pozornice u subotu, 9. srpnja. Punk zvuk će prvog dana Exita na Explosive pozornici braniti i kultni američki anti-establishment bend, Anti- Flag, kojima će ovo biti prvi nastup u Srbiji! Na istu pozornicu posljednjeg dana festivala dolaze pioniri i tvorci metal scene Göteburga, At The Gates, a u beskompromisnom zvuku će im se u petak, 8. srpnja na Fusionu pridružiti i začetnici EBM i elektronskog dark-rock zvuka na ovim prostorima, ljubljanski sastav Borghesia!

 

Jedan od najpopularnijih punk sastava na svijetu, Cock Sparrer, napokon dolaze na Exit Festival. Osnovani još ranih sedamdesetih godina, na samom početku karijere su otkačili čuvenog menadžera Sex Pistolsa, Malcolma McLarena, koji je želio od njih napraviti zvijezde. Početkom sljedećeg desetljeća objavljuju legendarni “Shock Troops”, jedan od najutjecajnijih punk albuma ikada. Njihov uspon kreće tijekom 90-ih kada izlazi “Guilty as Charged”, da bi danas bili među najtraženijim punk-rock bendovima s povorkom obožavatelja, čije svirke se pamte cijeli život!

 

sparrer exit 2016

 

Kontroverzni, aktivistički punk-rock bend, čiji zaštitni znak je obrnuta američka zastava, Anti-Flag, prvi put dolaze u našu zemlju! Nastali u Pittsburghu, inspirirani političkim porukama grupa Dead Kennedys i The Clash,  početkom devedesetih napravili su bum na svjetskoj glazbenoj sceni, a njihovi raniji albumi „For Blood And Empire“ (2006), „The Terror State“ (2003) i „Underground Network“ (2001) inspirirali su brojnu publiku širom svijeta da se pozabavi idejom socijalizma, anti-ratnim pokretom, kao i današnjim vodećim aktivističkim pokretom u Americi – “Occupy”. Anti-Flag se zalažu za radikalne promjene, društvenu odgovornost i slobodu izražavanja, borbu protiv kapitalizma, rata i bezumnog nacionalizma, čime se bavi i njihov deseti album „American Spring“,  koji je objavljen prošle godine.

 

antiflag exit 2016

 

Glazbeni fenomen poznat kao zvuk Göteburga (ili scena Göteburga) je svojim nastankom vječno izmijenio metal scenu svojim premošćivanjem i povezivanjem ekstremnog death metal zvuka i melodičnog heavy metala, a pioniri i tvorci te scene, švedski sastav At The Gates bili su i ostali označeni kao ikone ovoga zvuka. Ovoga ljeta dolaze na Petrovaradinsku tvrđavu uzdrmati Explosive pozornicu Exita!

 

goteborg exit 2016

 

Jedno od najznačajnijih imena slovenske scene u vrijeme stare Jugoslavije, uz Laibach i Pankrte, nedvosmisleno je ljubljanski sastav Borghesia koji se smatra začetnikom EBM i elektronskog dark rock zvuka na ovim prostorima. Bend koji je, kako mnogi kažu, išao daleko ispred svog vremena, osnovan još 1982., svojom pojavom izazvao je brojne reakcije javnosti, a na scenu se u velikom stilu vraćaju 2009. godine, osvježivši svoj stil mnogim novim motivima i novim idejama.

 

atthegates exit 2016

 

Exit festival održat će se ove godine od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. srpnja. Nastupe su već potvrdili Ellie GouldingWiz Khalifa, Bastille,Dimitri Vegas & Like Mike, StormzyLost FrequenciesSolomunRobin SchulzNicky RomeroMs. Dynamite, Zomboy, Wilkinson, Mind Against, Disciples, Dub Pistols, KensingtonFederSam FeldtDJ Hype, Andy CModestep, Ivy Lab, Sub ZeroHernan Cattaneo b2b Henry Saiz, James Zabiela, Tommy Four Seven, Antigone, Francois X Shlømo.

Ulaznice za Exit prodaju se po cijeni od 460 kn, a Sea Dance od 285 kn, dok cijela Exit Avantura stoji samo 540 kn, što je ušteda od 60% u odnosu na završnu cijenu!

Ulaznice su dostupne na Entrio online i na njihovim prodajnim mjestima.

Putem stranice exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smještaj od 79 € za Exit ili 99 € za cijelu Exit Avanturu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE