Izvrsna vijest za sve ljubitelje psihodeličnog i surf rocka! Početkom drugog mjeseca sljedeće godine, točnije 5. veljače 2016., u Tvornicu kulture dolazi nam jedan od boljih garage rock bendova s prizvukom surfa – američki Night Beats.

 

 

Night Beats čine Danny Lee Blackwell na gitari, James Traeger na bubnjevima te Jakob Bowde na bass gitari. Zajednička ljubav prema ranom R&B-u, teksaškom psihodeličnom rocku, britanskom bluesu, folku i soulu rezultirala objavom nekoliko singlova, te dva albuma, “Night Beats” 2001. i “Sonic Bloom” iz 2013. godine. Bend se ubrzo otisnuo na turneje s imenima kao što su Roky Erickson, The Zombies, The Jesus and Mary Chain, The Strange Boys, Black Lips i mnogim drugima, a koncerti su ih odveli na put u sjevernu Ameriku, Europu, Izrael, Južnu Afriku i Australiju.

Na sljedećem, trećem albumu “Who Sold My Generation“, koji bi trebao biti objavljen u siječnju iduće godine, Night Beats se prisjećaju teksaških predaka i začetnika psyche-rock žanra te novi album ide dobro utabanim putevima garage i R&B zvuka te nudi suvremeno viđenje psihodeličnog iskustva.

 

Podršku američkom bendu pružit će već kultni sisački surf rockeri – The Bambi Molesters koji su krajem 2014. mini festivalom Sonic Bullets, koji se također održao u Tvornici, obilježili 20 godina postojanja benda.

Bend je 2015. godinu započeo iznimno uspješnom dvotjednom turnejom u Brazilu, gostujući u klubovima i kulturnim centrima, te u programu brazilske TV Culture, jednog od najgledanijih televizijskih programa iz područja kulture na svijetu. Njihov koncert u Sao Paolu fanovi iz drugih dijelova svijeta mogli su pratiti putem live streaminga.

 

 

Ulaznice su u prodaji 70 kn, dok će na dan koncerta cijena iznositi 90 kn.

Mogu se kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: 

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Prodajna mjesta Entria i www. entrio .hr 
Prodajna mjesta Eventima i www. eventim.hr

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE