Jesenska sezona se u gradu Osijeku trudi probuditi kroz veći broj sadržaja i raznoraznih kulturno-umjetničkih zbivanja, od čega su u glazbenom izričaju svakako zaslužni i organizatori i djelatnici kluba Exit. Kroz deveti mjesec, Exit je u svom prostoru organizirao hip-hop i rap evente, ljubitelji metala također su mogli svjedočiti svom zvuku, Stand lega up nastup, koji se sve više etablira u Osijeku također je organiziran, no ove subote, 19. rujna, publika željna žestokih riffova i ubrzanijeg ritma mogla je doći na svoje, jer je dio zagrebačkog kolektiva House Of Pablo nastupao u Osijeku, a riječ je o bendu Muscle Tribe Of Danger & Excellence, koji su dan prije nastupali u vinkovačkom Walkowu.

 

 

Za početak, valja napomenuti standardno kašnjenje eventa s kojim se osječka scena bori već neko vrijeme i nikako ne može doći na sporazum s publikom. Publiku su na početku zagrijavali momci iz grupe Random Guys, koji su okupili već pristojan broj ljudi u podrumu kluba, no koji su, unatoč vjerojatno prvom službenom nastupu pred publikom, ipak bili primjetni u svojim ritmičkim, harmoničnim i općenito neuhodanim elementima, što im se nikako ne treba zamjeriti budući da je potreban aktivan rad na pozornici radi dobivanja dojma i radi tehničke prirode te usavršavanja. Kroz kratak i prohodan nastup nekako su uspjeli uvesti okupljene u glavni dio događaja, u dolazak MTDE-a na scenu.

Sačinjen od pjevača, gitariste, basiste i bubnjara, četveročlani se Muscle Tribe popeo na binu nešto sitno prije ponoći i krenuo svoj energični nastup. Iako je na početku bilo problema s razglasom, gdje se pjevačev glas slabije čuo, a instrumenti su bili dominantni, iako zagušeni, zvuk se popravio otprilike već na drugoj ili trećoj stvari gdje se bend već lagano uhodao i pripremio za osječku publiku. 

 

 

Vidno je bilo za primijetiti kako osječka publika suvereno barata sa repertoarom grupe, koja je svoj opus dosad predstavila kroz dva albuma: LP „Eagles And Chainsaws“ i EP „…and Bears“, koji je logičan nastavak prvog spomenutog albuma. Dečki su startali s Through The Everglades, pa su miješali repertoar kroz Green Air, Sympathy, Oregon, Rosemary’s Got A Crush, New School Blood Trial itd., da bi publiku, koja se sastojala od stotinjak okupljenih, pretvorili u uzavreli kotao, gdje se isprepliću mirne osobe s cugom u ruci i okupljene u prvim redovima koji su činili šutke na bilo koji agresivniji takt kojega je grupa proizvela. Već ste mogli dobiti dojam kao da ste na pravom punk koncertu, a grupa je tempo držala do samog kraja koncerta, s krajnjim „hitovima“ kao što su Lumberjack Or Fisherman, Family i The Manifest, a u čak dva navrata bili su pozivani od strane publike na bis, no samo su jednom ispunili tu želju.

Ne toliko brbljavi pred publikom i bez verbalne patetike, MTDE je održao suveren, neumoran i krajnje dobro koncipiran nastup koji će im ostati, uz povremene tonske anomalije, kao veoma uhodan i kvalitetan koncert u predjelu Slavonije. Ne poznavajući dojmove vinkovačke publike, nisam siguran kako je tamo koncert prošao, no s punim pravom mogu reći kako je MTDE Exitov uzavreli podrum doveo do još većeg stupnja znojenja i energije, s izrazito kvalitetnim sviračima i pjevačem koji odlično barata engleskim jezikom. 

 

GALERIJU S EVENTA POGLEDAJTE OVDJE

 

Fotografirao: Damir Časar

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE