Prošli se vikend u dvama gradićima u svega dva dana okupilo trinaest izvođača iz nekoliko hrvatskih gradova kako bi Moslavinu počastilo dozom dobre elektronske glazbe. Riječ je o Beatz & Cutspartyju održanom 21.8. u Kutini i Gems festivalu održanom dan kasnije u Popovači.

 

U petak je već u 17 sati na području kutinskog gradskog bazena započelo dvanaestsatno ludilo na otvorenom obilježeno house i techno glazbom.Prvi je nastupao kutinski DJ Fretze kojeg sam nažalost propustila, a nakon njega je uslijedio mladi DJ iz Ivanić Grada imena Viatori. Ovaj se petnaestogodišnjak već dvije godine uspješno bavi produkcijom vlastite deep house i tech house glazbe, pobjednik je Illectricity festivala 2013. godine i već nastupa na velikim i zvučnim festivalima poput pulskog Dimensions festivala.Nakon mladog potencijala za pult je stao DJ i producent Mihajlo Sinka iz Petrinje i publiku počastio sa sat i pol tech house i house glazbe. Nastupila su još dvojica kutinskih DJ-eva, Wetdog i resident B&C-a Tom Cue.

 

U jedan je sat iza ponoći područje caffe bara Indeks bilo već dobro napunjeno ljudima željnima zabave i za pult je moglo stati glavno ime cijelog događaja – Miss Sunshine! Djevojka iz Osijeka koju nazivaju hrvatskom kraljicom techna profesionalno kao DJ radi od 1997. godine i iza sebe ima brojne nastupe po cijeloj Europi. Kao što se i u Kutini moglo čuti, baza njezinog stila je u techno glazbi i u dva je sata svoga nastupa uspjela napraviti uistinu odličan party! U tonu dobrog techna, okupljene su do petsati ujutro zabavljala i na ples tjerala još dvojica kutinskih DJ-eva, resident Dejan Karolj i Bernard B.

 

 

Beatz &Cuts postoji već trinaest godina, a ovo mu je drugo ovogodišnje izdanje. Uspio je okupiti čak osam izvođača iz nekoliko hrvatskih gradova i za malo kuna Kutini ponuditi neodoljivu underground zabavu. Prema mojoj procjeni, na području se bazena okupilo petstotinjak ljudi iz raznih hrvatskih gradova, a nedostajalo im nije ničega. B&C se može pohvaliti odličnom organizacijom, sjajnim izvođačima i zabavom koja ne prestaje!

 

 

Nakon par sati sna, bilo je vrijeme za novu noć, novi party i novi grad. Na dvadesetak kilometara od Kutine, u gradu Popovači, u 20 sati je bilo vrijeme za mini festival Gems. Festival postoji već četvrtu godinu, a popraćen je neodoljivom najavom i tematikom. Službenog naziva GEMS 2015. Listen your Mind. Play your Game.ovogodišnji Gems tematiziran je pričom o Bubimiru, a obećao je nastupe poznatih DJ-a i spektakularan audiovizualni show.

 

 

Prvi je za DJ pult stao Zagrepčanin Mario Novak čiji sam nastup dobrim dijelom propustila, ali kako je na eventu opisano, u njegovim se setovima može čuti veliki glazbeni spektar, od disca i funka do housea i techna. Nakon njega su na red došli HeryaiBronski koji organiziraju Deep’n’Deliciouspartyje te su svoj nastup odradili zajedno. Uistinu zanimljivi momci dva su sata zabavljali okupljene dubokom i ukusnom glazbom i nakon toga mjesto prepustili Stereotipovom DJ-u Felveru.

 

Ono što u ova dva dana partijanja definitivno mogu izdvojiti kao otkriće i zvijezdu večeri jest Virgin Helena koja je na Gemsu nastupila zadnja. Ne mogu se nazvati slušačem house i techno glazbe stoga me definitivno razveselilo do koje me je mjere oduševila! Bacivši oko na njezinu biografiju, otkrila sam da je ova Riječanka prvi hrvatski ženski DJ i da se miksanjem profesionalno bavi od 1992. godine. Ono što me kod nje oduševilo jest raznolikost u stilu. Svi izvođači koje sam poslušala u ova dva dana kretali su se oko techna i tech housea, i to je naravno u redu, ali Virgin Helena je svojim jazz i deep house melodijama definitivno učinila da poželim da njezin nastup nikad ne završi!

 

 

Ali nažalost je. Negdje oko četiri sata ujutro bio je kraj još jednom Gemsu. Ono za što ih uistinu moram pohvaliti jest odličan sound. Malo manji fizički prostor nego prošle godine učinio je podij punim i stvorio odličnu i rasplesanu atmosferu do samoga kraja. Što drugo reći nego da mi je žao što je sve tako brzo završilo, ali uvijek se možemo radovati sljedećim godinama i sljedećim partijima!

 

Relativno sam nedavno pisala o međimurskom festivalu elektronske glazbe Forestland. Kada u obzir uzmem njega i ovaj vikend proveden u Kutini i Popovači, vrlo lako mogu reći da za dobru ljetnu zabavu nije uvijek potrebno ići na velika i zvučna festivalska imena po obali. Treba ponekad imati uho i za ove male, ali definitivno odlične događaje sa sjajnim izvođačima i ljudima punima pozitivne energije!

 

Fotografije preuzete s:
https://www.facebook.com/beatzandcuts?fref=ts,
https://www.facebook.com/Gemsanje

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE