Povodom nadolazećeg open-air partyja u njihovoj organizaciji, popričali smo sa Filipom Meštrovićem, članom vinkovačkog projekta Naša Stvar i urednikom nekadašnje istoimene radio emisije.

Pozdrav Filipe, pozdrav cijeloj ‘Našoj Stvari’. Za početak, klasično kliše pitanje, kada je i kako obilježen početak projekta/radio emisije Naša Stvar?

Naša Stvar je emisija koja je, nakon duže stanke, reaktivirana 2010. godine na VFM radiju u Vinkovcima. Emisiju smo vodili Lil’Bear i ja, a kroz taj period se aktivnije uključio i Siky. Nas trojica smo nakon gašenja radija jednoglasno odlučili da se okušamo u organizaciji koncerata odnosno partija.
 

Osim tebe, tko su još članovi kolektiva?

Tu su još Lil’Bear i Siky kao dva najaktivnija, osim njih u zadnjih godinu dana su nam se pridružili svi oni s kojima smo u gradu do tada surađivali i shvatili da smo na sličnoj valnoj duljini. Danas nas je približno desetak a neki koje bi naveo su Krpan, Milka, Hudi, Lu Kaku. Tu su nabrojani oni koji nastupaju sljedeći vikend na našem prvom outdoor partiju.

 

Osobno sam prisustvovao nekolicini koncerata u vašoj organizaciji, no za jedan mali memento čitateljima, možeš li nam navesti koga ste sve od izvođača doveli u Vinkovce?

Sve je krenulo krajem 2012. kad smo se složili da Krankšvester organiziramo pod Naša Stvar pečatom. Party je prošao odlično, rasprodali smo sve karte i to je bio znak da nema nazad. Nakon toga smo radili raznovrsne stvari od beatboxa s Yulom, dub genijalca Egolessa, eksperimentalni pop od Kimekaija ili beatove od Moza pa do već poznatih koncerata Stoke, General Wooa, Kiše Metaka, Dregermajster Crewa, 40industryja, Tone Tuoroa i ostalih.

 

 

Što se točno dogodilo s radijskom emisijom? Koliko znam, više nije aktivna.

Emisija više nije aktivna radi raznih malverzacija koje su se odvijale preko bankovnog računa našeg malog radija, koji je morao biti ugašen radi nemogućnosti podmirenja duga. Radijska frekvencija je pala u ruke ljudi koji nemaju veze o životu, a pogotovo o uredništvu radija, marketingu i ostalom poslu tako da je i to sad sve klimavo sa zvukovima jeftinijim nego na narodnom radiju. Mi smo sretni na tri godine koje smo uspjeli provesti za radijskom miksetom te što smo imali mogućnost posjećivati festivale i koncerte te izvještavati o tome. Škola je naučena, a bez toga definitivno ne bi imali ovo danas.

 

Koji su daljnji planovi za Našu Stvar? Osnivanje labela, možebitni povratak emisije?

Daljni planovi su svakako nastaviti s organizacijom koncerata i partija a sve ostalo je usput. Shvatili smo da je ovo najsigurnije i da se tu ne moramo na nikoga oslanjati već sve radimo sami. Label je ideja, i materijala za njega svakako ima ali to je priča koja se razvija i od koje će nešto biti kroz skoro vrijeme. Možebitni povratak emisije se javlja u trenutku kada i ako se pojavi alternativni radio, do tada ništa.

 

Po prvi puta organizirate Naša Stvar Open Air party koji je elektronske tematike, otkuda ideja?

Ta priča je aktualna duže vrijeme ali se sad ispostavilo da je vrijeme da i mi pokažemo što znamo i možemo. Nama je prije svega jako drago što su se mnogi nezavisni i mali organizatori oko nas odlučili na organizaciju festivala, koncerata ili partija pa smo odlučili i mi izaći van iz kluba i prezentirat rad pred publikom u ambijentu starog slavonskog stana. Želimo se držati domaćih izvođača jer smatramo da su oni najbolje što možemo i uopće nas ne zanimaju velika, odnosno inozemna imena. Hrvatska underground scena je prepuna kvalitetnih izvođača i šteta je ne dati priliku njima a i svi koje zanimaju kvalitetna inozemna imena ima svaki vikend na obali festival koji može posjetiti i uživati – i mi sami smo redoviti gosti. Za prvo izdanje festivala smo htjeli imati jednog do dva gosta stoga smo se odlučili pozvati Jan Kinčla koji će premijerno nakon Sonusa i Moondancea, svoj live techno set odsvirati u Vinkovcima i tome se jako veselimo. Drugi gost je Moz, nama jedan od dražih DJa/producenata u državi i nakon malo manje od godinu dana ga opet očekujemo u Vinkovcima. Ulaz smo odlučili ostaviti besplatnim, hrana&piće po izuzetno povoljnim cijenama, taxi služba koja će cijelo vrijeme voziti na relaciji centar grada – izletište Sopot a sve ostale informacije objavljujemo na službenoj stranici eventa.

 

 

Za kraj, pjesma kojom bi najbolje opisao atmosferu na nadolazećem partyju?
 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE