Posljednji dan jubilarnog INmusica vatreno su krstili američki rockeri Black Rebel Motorcycle Club. Ova žestoka svirka bila je još tvrdokornija zbog blata na đonovima i neizbježne šutke. Fanovi islandskog kvinteta Of Monsters and Men napokon su dočekali live set ovog indie, folk, alternativnog mashupa. Zli jezici koji su ih proglasili nedovoljno friškim za Main stage, ovoga su puta pregrizli svoju riječ jer je ovaj sastav već u prvim minutama s publikom ostvario kućnu atmosferu. Ugodne melodije i poletne vokalne harmonije publiku su upoznavale s novitetima benda kulminirajući do planetarno popularnog Little Talksa.
 
 
 
 
Nakon njih su na OTP World Stageu nastupili Repetitori. Ovaj garage-punk trojac iz Srbije s publikom je podijelio oduševljenje ovogodišnjeg setupa i pohvalio ih zbog nadglašavanja njihovih monitora. Hard core riffovi i snažna ritam sekcija posebno su došli do izražaja tijekom pjesama U pravom trenutku i Sve da zaboravim. Headlineri večeri, ujedno i zaključni Main stage spektakl, prepušten je alt-rock bendu Placebo. Publika koja je nahrupila pred Main stage nije ostala zakinuta. Ovaj izniman londonski bend u sat i pol vremena proveo ih je kroz dva desetljeća svoje  uspješne karijere. Brian Molko je još jednom podsjetio razdraganu publiku na hitove Placeba poput “Every You Every Me”, “The Bitter End” i “Running Up That Hill”, a publika je oduševljeno klicala nakon što je Molko predstavio Nicka Gavrilovica, člana Placeba koji je naše gore list.
 
 
 
Za deseti rođendan, InMusic je pripremio posebno rođendansko iznenađenje – nakon nastupa Placeba, među publikom su se pojavila zanimljiva umjetnička grupa pristigla iz Francuske. Reve d’Herbert nisu nikog ostavili ravnodušnim svojim umjetničkim performansom, a sve je završeno velikim vatrometom, baš onakvim kakav veliki glazbeni festival zaslužuje.
 
Glavna pozornica je zatvorena, ali InMusic nije stao – uz pomoć DJ-a i vjernih posjetitelja.
 
 
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE