Kad je izvođač na turneji na kojoj predstavlja album lako je odabrati presjek starih hitova i kolaborirati ih s novim pjesmama zbog kojih ste i došli u određeno mjesto, ali kada odlazite na turneju kako bi predstavili jedan singl – stvari postaju potpuno drugačije, a na ovim prostorima i ne toliko viđene. Stoga je osječka publika u alternativnom klubu Epic imala priliku ugostiti bend koji ipak ne viđamo toliko često, a riječ je o zagrebačkoj grupi Elemental.

Zagrebačka ekipa koja se sastoji od Mirele Priselac Remi i Luke Tralića Shota kao dvoje frontmena i MC-ja, Erola Zejnilovića na gitari, Ivana Vodopijeca za bubnjevima, Davora Zanoškog na klavijaturama, Konrada Lovrenčića na basu i Vide Manestar kao back vokalistice posjetila nas je posljednji puta također u svibnju, ali 2013. godine kada su svirali u klubu Matrix i sklopu manifestacije „Pan noći kafića“, klub koji od tada nije napravio nikakav koncert upravo zbog toga što je to vrsta kluba koji ne može napraviti zadovoljavajuće uvjete za klupski koncert zbog svog omanjeg interijera, pogotovo za sastav ovakvog kalibra, stoga se ekipa iz Epic Dub Sessiona i kluba Epic pobrinula da Elemental dobije adekvatan prostor za održavanje dugometražnijeg koncerta (iako je i Epic bio kapacitetno nedovoljan za količinu prisutnih). No, sve u svemu, tko je želio doći, uspio se nekako nagurati i pronaći svoje mjesto, koje bi doduše izgubio ukoliko se odluči otići po pivo ili na toalet.

 

 

Elemental je sastav koji je naširoko poznat po svojim energičnim, pozitivno nastrojenim i kvalitetnim pjesmama i koncertima te je stoga malo stvari moglo poći ukrivo, osim ako se ne zadovolji posjećenost koncerta, koja je ipak u ovom slučaju opravdala očekivanja, jer je Epic bio dupkom pun te je zanimljivo što publika nije bila mrtva, već jednako energična u skladu s atmosferom, što su Remi i Shot znali cijeniti te su istu gestu i pohvalili. Njihov splet aktivističkih, pacifističkih, miroljubivih, socijalno-propitkivajućih tekstova ostavili su zasluženo odličnu reakciju diljem Balkana, što dovoljno pokazuje i činjenica da s albuma na album povećavaju broj hitova i publike te se još nikako ne nazire kraj njihovim idejama i kreativnim fazama.

Dovoljno dokazuje i činjenica da je pjesma koje najavljuje novi album – Goli i bosi već jako, jako dobro prihvaćena i prilično dosjetljiv potez bio je nazvati koncerte po imenu jednog singla, jer će tako samo dodatno dobiti na svojoj popularnosti, pogotovo zato što će se po najavi tako i sam album zvati. Koncert je bio isprepleten već dobro provjerenim hitovima grupe, pomalo ziheraški, ali veoma dobar potez za zadržati publiku neprestano budnom i znojnom, pa su se stoga mogli čuti presjeci gotovo cijele karijere pjesmama kao što su „vezaške“ Romantika, Crveno, Vertigo, Bolji si, Zašto te imam, političko-društvene Priroda i društvo, Sto jedan razlog, misaone Male stvari ili U mojoj glavi. Dva sata odličnog performansa izrazito uigranog benda priveo se kraju kada je bend ošao s bine bez da je odsvirao najavljivani singl, stoga je publika jednoglasno vikala „goli i bosi“ te se Elemental ubrzo vratio i izveo za kraj očekivanu pjesmu, svevremenski hit i jednu od najboljih rap pjesama na ovim prostorima uopće Iz dana u dan, gdje su se stvorili valovi od mnoštva ruku u publici kojom je upravljao Shot, Prokleta ljubav i na kraju, Remi nas je pozdravila lijepom porukom i pjesmom Po mojoj mjeri.

 

 

Sasvim sigurno mogu reći da je ovo bio jedan od najljepših i najpozitivnijh koncerata u Osijeku ove godine te se nadamo da će nam Elemental doći ubrzo s izlaskom novog albuma, a siguran sam i da je ekipa iz benda ostala veoma zadovoljna i da će s osmijehom na licu održati današnji koncert u Novom Sadu. Igravši na sigurno svi su ostali zadovoljni ponuđenim pjesmama, iako grupa ima puno, puno lijepih pjesama koje nisu tolike rasprostranjenosti, a koje također mogu naći svoje mjesto u bogatom repertoaru.

 

Fotografirali: Renato Vukomanović i Filip Malovčak

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE